Cansu Akalın dikkatleri üstüne çekti

DELO EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu CSKA maçında Kastamonu Belediyesi GSK’nın pivotu Cansu Akalın performansı ile alkış aldı.

HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün CSKA deplasmanında milli oyuncu Cansu Akalın ön plana çıkmayı başardı.

Kastamonu Belediyespor’un pivotu Cansu Akalın gösterdiği performansla hem bizlerin hem de yurtdışı hentbol haber sitelerinin dikkatini çekti. 

Kastamonu Belediyesi GSK’nın ilk DELO EHF Şampiyonlar Ligi maçında fazla şans bulamayan (Ruth ve Ceren daha çok süre aldı) 1998 doğumlu pivot oyuncusu Cansu Akalın, özellikle hücum performansıyla dikkat çekti. Kullandığı 6 şutun 6’sını da gole çeviren Cansu Akalın için hücumda kusursuz yorumu yapıldı. Akalın’ın defansif özelliklerini geliştirmesi halinde, uzun yıllar Şampiyonlar Ligi düzeyinde mücadele edebileceği belirtildi.

Antrenör ve Hentbolhaber.Net ekibinden Gürcan Budakçı’da maç yorumunda “CANSU AKALIN hücumda pivot pozisyonunda yer alırken, savunmada 3 numara pozisyonunda savunma yaptı. Kastamonu Belediyesi’nin 6 metre ağırlıklı hücum felsefesi ilk yarı CSKA’nın yüksek savunma yapmasıyla işe yaradı. Hızlı hücum bulmamız, CANSU AKALIN’ın pivottaki yüksek hücum performansı, önlem alınan SARA KOVAROVA’nın yine de atış aldatması sonrası dalarak şutları ve kanat organizasyonlarımız ile ilk yarı CSKA takımını şaşkına çevirerek, 16:15 ile bir sayı aleyhimizde sonuçlandı.”

“…CANSU AKALIN’ı hücum performansında, DELO EHF Şampiyonlar Ligi’nde kazandık. Yakın çekimlerle ekranda görülmesi çok güzeldi. Ancak savunma performansını da arttırmalı…” diye yorumda bulundu.

Handballfast haber sitesi de şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin önde gelen kulübü Kastamonu’daki Türk hentbolcular, yedek bankında oturmakla kalmıyor, maçlarda aktif rol alıyor. Örneğin Cansu Akalın, ilk yarıda CSKA savunmasına çok kan kaybettirdi. Sadece atakları tamamlamakla kalmayıp, kararlı hareketleriyle rakip defansın kafasını karıştırdı ve takım arkadaşlarına hücum için geniş bir koridor yarattı.” dedi.

Cansu Akalın’nın CSKA maçı özeti:

Bakmadan Geçme