Çaykur Cup 2015 Rize Ardeşen’de

6 Avrupa, 2 Türk Takımı, Ardeşen ve Rize'de mücadele edecek!

Türkiye’nin En Prestijli ve Kapsamlı Hentbol Turnuvası, 27–30 Ağustos tarihlerinde Rize’de düzenlenecek.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün (GSK) Başkanı Sultan Rauf OĞUZ, Çaykur’un ana sponsorluğu, Rize Belediyesi ve Ardeşen Belediyesinin destekleri ile düzenlenecek olan 6 yabancı ve 2 Türk Takımının yer alacağı Uluslararası Çaykur Hentbol Turnuvası ÇAKUR CUP’a ev sahipliği yapacaklarını, karşılaşmaların Ardeşen ve Rize merkez’de oynanacağını açıkladı.

Ardeşen GSK’nın ev sahipliğinde, 27, 28, 29 ve 30 Ağustos tarihlerine düzenlenecek olan dev turnuva’ya dost ve kardeş ülke Azerbaycan, yavru vatan KKTC Kıbrıs, kardeş ülke Kosova, Danimarka, Hollanda ve Türkiye’den Trabzon Zağnos takımlarının katılacağını açıklayan OĞUZ; Ardeşen GSK ailesi olarak yeni sezon öncesi gerek Deremezra yayla kampı gerekse Erzurum Kampından sonra “Uluslararası Çaykur Hentbol Turnuvası/ÇAYKUR CUP” ile takımımızı en iyi şekilde liglere hazırlamak ve bunların yanında taraftarlarımız ve spor gönüllülerini merakla beklediği güçlü, enerjik ve motivasyonu yüksek bir takımla karşılarına çıkmaktır.

 Ayrıca misafir takımların sporcu, teknik ekip ve yöneticilerini Rize’mizin tarihi ve turistik bölgelerini (Rize Kalesi, Ayder Yaylası, Çat Vadisi, Tunca Vadisi, Fırtına Vadisi, Fındıklı ve Arhavi, İlimizde Bulunan çay fabrikaları) gezdirerek, geziler kapsamına Rafting, Kano ve Zipline gibi spor faaliyetleri yaptırıp, yöresel lezzetleri tattırıp, ülkemiz, ilimiz ve ilçemizin tanıtımına Spor Turizmini  vesile ederek, bölgemiz turizmini desteklemek ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaktır. Bizlere bu imkânı sağlayan başta Çevre Eski Bakanımız/Çaykur Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu’na, Rize Valisi Sn. Ersin Yazıcı’ya, Rize Belediye Başkanı Sn. Reşat Kasap’a, Ardeşen Belediye Başkanı Sn. Hakan Gültekin’e Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı adına İl Müdürü Sn. Mustafa Çelik’e çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başkan Oğuz;seyir zevki ve maç kalitesi yüksek bu turnuvaya Bölge halkı ve tüm spor gönüllülerinin davetli olduğunu belirterek, Avrupa takımlarının maçını canlı olarak ilimizde seyircilerimize sunduğumuz için mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Haber

Bakmadan Geçme