Celje kalecisinin 3 golü yetmedi…

Rhein-Neckar Löwen haftanın açılış maçında Celje’yi 1 farkla mağlup etti.

HENTBOLHABER.NET – Rhein-Neckar Löwen, Sloven rakibi RK Celje Pivovarna Lasko’yu bu sezon çok şahit olacağa benzediğimiz dramatik karşılaşma sonunda 31:30 mağlup etti.

Frankfurt’ta oynanan büyüleyici karşılaşmada ev sahibi “Aslanlar” farkı 5 sayıya kadar çıkardı, sonra 3 sayı geriye düştü.

B Grubunda haftanın ilk maçının parlayan yıldızları Kim Ekdahl du Rietz, Miha Zarabec ve Ivan Gajic oldu.

91’li Miha Zarabec 8 gol ile maçın en skorer ismi oldu.

Jacobsen’in tehlikeli stratejisi neredeyse geri tepiyordu. Ancak Du Rietz’in son golü Löwen’e 2 puanı getirdi.

Rhein-Neckar Löwen (GER) – RK Celje Pivovarna Lasko (SLO) 31:30, 16:15

Bundesliga’nın son şampiyonu Celje karşısına favori olarak çıksa da; Kim Ekdahl du Rietz’e teşekkürler; 2 puanı son anda kurtardı. Mannheim’ın Aslanları hem rakip Celje’nin yıpratmasıyla hem de Antrenör Nicolai Jacobsen’in tehlikeli stratejisiyle oldukça zor anlar geçirdi.

Danimarkalı ünlü teknik direktör, kaleciyi kenarda bekletmek pahasına çok kez 7 oyuncu ile hücum yapma yoluna gidince ödülden daha büyük bir risk almış oldu.

Celje kalecisi Ivan Gajic, Jacobsen’in İsveçlileri hücumda dışarı almasıyla 3 gol atarken takım arkadaşları da Löwen’in top kayıplarına cezayı kesti.

Kim Ekdahl du Rietz, ev sahibi takımın oyuna tutunmasını sağlayan kilit oyuncu oldu. Löwen son 20 dakikaya 23:19 önde girse de Alman şampiyonunun hala tam gücüne ulaşamadığı gözlendi.

Ancak çok yönlü ve yetenekli Miha Zarabec maçın her bölümünde du Rietz’e karşılık verdi. 7 gol atan Zarabec bunun yanında her iki yönden de takım arkadaşlarına alan yaratacak bir oyun çıkardı.

Zarabec 19 yaşındaki takım arkadaşı Blaz Janc’a havada öyle bir pas verdi ki RNL savunması “evin yolunu” kaybetti.
Jacobsen’in tehlikeli taktiği ile Celje 8:1’lik bir seri yakaladı. Bu arada hocanın görevlilere şikayetleri bitmeyince ev sahibi takım iki 2 Dakika Cezası birden aldı.

Maç tam bir büyük bir yenilgiye sahne olacakken RNL ruhunu gösterdi ve adına yaraşır olağanüstü bir performansla savunmadaki açıkları kapattı ve kalecilerini kenarda tutmaya devam ederek hücumları artırdı.

İlk yarıda kenarda bekleyen yeni transfer Gudjon Valur Sigurdsson, can suyu olacak bir çift gol attıktan sonra Kim Ekdahl du Rietz sahneye çıktı ve Gajic’i havada asılı bırakan o golü attı.

Zoran Milosavljevic/ ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: ehfcl.com

Bakmadan Geçme