Celje’ye Zagreb’den 2 altın puan

Haftanın en ateşli maçında Branko Tamse yönetimindeki Celje, Veselin Vujovic’in Zagreb’ini mağlup etmeyi başardı.

HENTBOLHABER.NET – Sloven şampiyonu RK Celje Pivovarna Lasko, rekorların takımı Hırvat HC PPD Zagreb karşısında aldığı 30:28 galibiyetle VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde mükemmel bir başlangıç yaptı.

ZAGREB BİR REKOR DAHA KIRMAK İSTİYOR

CELJE PAZARLAMAYA EL ATTI

Şampiyonlar Liginin eski şampiyonlarından Celje’de Zvizej yedi gol atarken, Zagreb’den Mandalinic 10 gol ile maçın en skorer ismi oldu.

MAÇIN HİKAYESİ

RK Celje Pivovarna Lasko (SLO) – HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb (CRO) 30:28 (14:13)

Celje, SEHA Gazprom Liginde de rakibi olan HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb’i mağlup ederek altın değerinde iki puan aldı. İki ekibin daha önceki 8 karşılaşmasında Celje, Hırvat devi karşısında sadece 2 defa kazanabilmişti.

Geçen sezon Beşiktaş Mogaz’ın da bulunduğu A Grubunda Zagreb’e karşı iki maçta da kaybeden Celje, evinde rövanşı almış oldu. (Beşiktaş, Zagreb’i İstanbul’da 150 kişi önünde mağlup etmesi büyük olay yaratmıştı.)

MANDALINIC ŞOV 

İki takım arasındaki maç her zaman olduğu gibi hızlı tempolu bir karşılaşma oldu. Stipe Mandalinic’in her açıdan gol bulduğu ilk devrede Zagreb 4:6 öne geçti.

Ama Celje soğukkanlılığını koruyarak farkı kapattı ve 11:9 öne geçmeyi başardı. Zagreb maça Mandalinic ile tutundu. Sol Oyun Kurucu ilk devrede yedi gol atarken soyunma odasına 1 gol avantajla giden Celje oldu.

İkinci yarı ilk yarının birebir kopyası gibi oldu. Mandalinic’in başını çektiği misafir ekip 18:20 öne geçti. Zagreb’de Kaptan Horvat ve Sloven Sağ Oyun Kurucu David Miklavcic 5’er gol kaydetti.

Bu skordan sonra hücumda vites yükselten ev savunmada da Mandalinic ve Miklavcic’i neredeyse boğdu. İki gol farkı 25:22 avantaja çeviren Celje’de Sol Kanat Luka Zvizej yedi golü ile düğümü çözmede hayati rol oynadı. Skor 29:27 iken ve bir takım arkadaşı da 2 Dakika Cezası ile kenardayken Celje kalecisi Lesjak’ın penaltı atışı kurtarması maçı Zagreb açısından bitirdi.

RK Celje Pivovarna Lasko Baş Antrenörü Branko Tamse; “Her şeyden önce bugün Dvorana Zlatorog’a gelen taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Planladığımız her şeyi başaran oyuncularımı da tebrik ediyorum. Her ne kadar üzerinde son dört gün içinde çalışsak da 5:1 savunmamız da işe yaradı. Maç çok zordu ama güzel bir atmosfer vardı. Çok güzel varyasyonlar ve kalecilerin harika kurtarışları ile seyir zevki yüksek bir maç oldu. Bugün hak ettiğimiz ve çok ihtiyacımız olan iki puan aldık ama bu sadece başlangıç” dedi.

HC PPD Zagreb Baş Antrenörü Veselin Vujovic, maçtan sonra şunları söyledi: “Bazen kazanır; bazen kaybedersin; hayat bu. Geçen sezon bir gol ile kazandık, bugün de benzer bir maçta kaybeden biz olduk. Maçın dönüm noktası ikinci yarıda iki oyuncu avantajını kullanamamamız oldu ve Celje iki gol attı. Bundan sonra maçı tamamen Celje kontrol etti. Evet, kaybettik ama önümüzde kazanacak pek çok maç var” dedi.

Zoran Milosavljevic / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: @rkceljepivovarnalasko Facebook

Bakmadan Geçme