Cem Tatlıcı : 'Hentbol Nedir Bilmiyordum!'

1996 Doğumlu, MEV Avni Akyol Kolejinde Hentbol hayatına başlayan Cem Tatlıcı, Hentbolhaber.Net'in konuğu.

**Cem Merhaba, Hentbol hepimizde farklı bir yer ediniyor. Farklı bir bakış açımız oluyor. Senin yaşam tarzında “Hentbol” nasıl yer alıyor?

Cem Tatlıcı : Hentbola 3. Sınıfta başladım. Açıkcası o zamanlar “hentbol ne bilmiyordum!” bende bir merak uyandırmıştı ve okulumun hentbol kulübüne yazıldım.

İlk başlarda hobi olarak oynuyordum ama yaşım ilerledikçe milli takım , kulüp derken   iş ciddiye bindi . Oynadıkça, bu işi yapabildiğimi gördükçe hentbola aşık olmaya başladım.
 

Haber

 

**Liseler Türkiye Şampiyonasında mücadele etmiştin. Orada Hentbolhaber.Net tarafından çekilen bir fotoğraf karesi Hentbol Severler tarafından büyük ilgi gördü ve yarışmada birinci olmanı sağladı. Fotoğraf Karesini gördüğünde düşüncen ne oldu?

Cem Tatlıcı: Öncelikle böyle bi anket(yarışma) yaptığınız için size çok teşekkür ederim . Fotoğrafımı görünce ufak bi şok  ve gerçekten büyük bi mutluluk yaşadım. Birinci olmak  çok güzel bi duyguydu. Oy atan , fotoğrafımı beğenen herkese buradan teşekkür ederim.

 Haber

** Fotoğraf yarışmasında ödül almak için Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, seni Liseler Dünya Şampiyonası Kura çekimine davet etti ve Ödülünü orada aldın. O Anda Neler Hissettin Vali’den ve yetkililerden ödül almak nasıldı?

Cem Tatlıcı : O duygular insanın hayatında yaşayacağı ender duygulardan bir tanesiydi. Buna vesile olduğunuz için size ve beni en güzel şekilde ağırlayan Okul Sporları  Federasyonu Başkanımız Ayhan Pala ve ödülümü bana veren Trabzon Valimize çok teşekkür ederim.

Haber

** Ayrıca Bu sene mezun oldun ve MEV Avni Akyol Koleji Hentbolun İzmir’de ki altyapı taşlarından birisi. Okulun hakkındaki düşüncelerin nedir? Ve sıradaki Üniversiten?

Cem Tatlıcı:  Okulumun gerçekten hentbola büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Yıllardır hentbola genç yetenekli oyuncular yetiştiriyorlar. İzmir’de neredeyse rakipsiz bi okul diyebilirim. Yıllardır birkaç yıl hariç her kategoride İzmir şampiyonluğunu okulum bırakmıyor. Bunda tabi Kemal hocamızın inanılmaz emeği var. Ayrıca İdarecilerimiz Fen Lisesi, And. Lisesi ve Koordinatör Müdür Levent Özaytaç , İlkokul ve Orta Okul Müdürü Murat Zorluer’in çok fazla emekleri bulunmakta.

Yaşar üniversitesinde Enerji mühendisliğini kazandım. Yaşar Üni. Hentbol takımı geçen sene açılmasına rağmen ilk senelerinde   şampiyon olup birinci lige yükseldi. Bende bu sene takıma katılıp maksimum katkıyı sağlamak istiyorum.

 

HaberCem ile röportajımızı burada ara veriyor. Yıllardır İzmir Hentbolune altyapıdan çıkardığı birçok sporcu ile farklı kategorilerde damga vuran MEV Avni Akyol Koleji İdarecilerine sözü veriyoruz. Kendilerine hem Cem Tatlıcı hem de Okullarının spora bakış açısını sorduk.

Cem’e idarecilik yapan ve Spora destek olan Fen Lisesi, And. Lisesi ve Koordinatör Müdürü Levent Özaytaç şunları söyledi : “97-98 Eğitim-Öğretim yılında başladık. Naci Onut hocamızın katkılarıyla beraber çalışmalarımız başladı.Amacımız altyapıdan sporcu yetiştirmek ve Türk Sporuna hizmet etmekti.

Hentbolun haricinde birçok branşta aktif olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Yıllardır vermiş olduğumuz  emeğin karşılığını Türkiye Dereceleri ile alıyoruz.  Bu başarıyı yakalayan , katkıları olan en başta velilerimize, sporcularımıza ve onları yetiştiren öğretmenlerimize/antrenörlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Haber

Cem Tatlıcı’da artık okulumuzdan mezun oldu eğitim hayatında ve sporculuk hayatında ona başarılar dileriz. Son olarak Liseler Türkiye Şampiyonasında sizin yarışmanız ile beraber birinci oldu ve ödül aldı.Bundan dolayı da Cem Tatlıcı’yı tebrik ederiz. Okul olarak her zaman temel amacımız kar elde etmek değil , iyi eğitim , iyi insan yetiştirmek olacaktır. Tüm sporcularımıza da sonuna kadar destek olacak ve kaliteli örnek sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz.”dedi.
 

** Sayın Levent Özaytaç’a teşekkür ediyor ve Cem Tatlıcı’ya dönüyoruz. Cem, hedeflerin arasında  neler var? Spor hayatında ki hedeflerin nedir?

Cem Tatlıcı :  En büyük hayalim Süper Lig şampiyonluğu ve Milli Takımla Dünya Şampiyonalarında derece yapmak. Hentbolde hedeflerimizin hep yüksek olmasını istiyorum. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Bu sebeple hefeflerime ulaşmak için çok çalışacağım.
 

**Şuan birçok kulüpten teklif var? Hangi Kulüpte olmayı tercih edeceksin?

HaberCem Tatlıcı :  Evet genç yaşıma rağmen birçok kulüpten teklif var. Buda beni gerçekten sevindiriyor. İlgilenen kulüplere teşekkür ediyorum.  Ama ben üniversitemde bir problem yaşamazsam İzmir Büyükşehir Belediyespor’da hayatıma devam edeceğim.

 

**Son olarak Hentbolden beklentilerin nedir? Eklemek istediklerin nedir?

Cem Tatlıcı : Bir hentbolcu olarak hentboldan umudum : hentbolu ülkemizde bir futbol bir basketbol seviyesinde görmek .Hentbolhaber olarak hentbolda medya olarak ilklere imza atıyorsunuz. Hentbolun gelişmesinde büyük rol oynadığınızı düşünüyorum ve bunun için size teşekkür ediyorum. Sizlerin vesilesi ile Tüm hentbol Severlerin Ramazan Bayramını kutluyorum.

 

 

Bizde Hentbolhaber.Net ekibi olarak başta Cem Tatlıcı’ya ve Okul İdarecilerinden Levent Özaytaç’a teşekkür ediyoruz.

Not: Özel Haberdir. Kaynak Gösterilmeden, Fotoğrafların kullanılmaması önemle rica olunur..

Bakmadan Geçme