Cemal Kütahya, Avrupa’yı dize getirdi

Foto: EHF/Kolektiff Images
Plaj A Mili Takımımız ile Bulgaristan’nın Varna kentinde mücadele eden Cemal Kütahya, üst üste iki Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası’nda gol kralı olmayı başardı.

HENTBOLHABER.NET – Bu sezon Beykoz Belediyesi Spor Kulübü ile gösterdiği performans ile en iyi sağ oyun kurucu pozisyonunda yılın oyuncusuna aday olan Cemal Kütahya, 2019 yılında elde etmiş olduğu Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası Gol Krallığından sonra, 2021 yılında da aynı başarıyı gösterdi.

Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen 2021 Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası’nda bugün final maçlarının ardından ödül töreni düzenlendi. Cemal Kütahya 151 gol ile 2021 Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası’nda gol kralı oldu.

Haber

Üst üste Avrupa’yı dize getirdi

Cemal Kütahya, 2019 Polonya’nın Stare Jablonki kentinde düzenlenen Erkekler ve Kadınlar Plaj Hentbol Avrupa Şampiyonası’nda da 172 gol ile Gol Kralı olmuştu. 2021 yılında da aynı başarıyı gösteren Cemal Kütahya, iki şampiyonada üst üste gol kralı olan Türk sporcu olarak tarihe geçmiş oldu. Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası’nda üst üste iki kez gol kralı olan ilk sporcu oldu.

Plaj’ın kralı Cemal Kütahya

Gelecek sezon Romanya’da forma giyecek

Başarılı oyuncu gelecek sezon Romen ekibi CSU Suceava forması giyecek. 

Haber

Foto: EHF/Kolektiff Images

“Gol Makinesi Cemal Kütahya”

Hem salonda hem de plaj da Cemal Kütahya’nın bu başarısı sonrası yabancı antrenörlerin Cemal Kütahya için “Goal Machine” “Gol Makinesi” demeye başladıkları görüldü. Özelikle Cemal Kütahya’nın oyunda olduğu süre içerisinde rakip antrenörlerin önlem aldıkları görüldü.

Bakmadan Geçme