Cenap Serdar aday adaylığını açıkladı

Türkiye Hentbol Federasyonunun 25 Ekim’de gerçekleştirilecek 4. Olağan Genel Kurulu öncesi Cenap Serdar başkan aday adaylığını duyurdu.

Ankara’da düzenlenen basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan Serdar, “Ülkemizde hentbol sporu idari, mali, sportif ve kurumsallaşma açısından yok olma aşamasına gelmiştir” dedi.

“Ülkemize yönelik 15 Temmuz gecesi yapılan hain girişim sonucu hayatlarını kaybedenlere ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet diliyor, saygıyla anıyorum. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” diyen Cenap Serdar, şu açıklamaları yaptı:

“Hentbol, 1976-2005 yılları arasında sportif ve idari açıdan önemli aşama kaydetmiş, seyirci açısından dolu salonlarda oynanırken, medyamızda çokça yer almakta idi. Ancak 2005 yılında hentbol durağanlaşmış ve 2009 yılından sonra ise sportif, idari ve mali açıdan inanılmaz derecede ivme kaybederek tamamen bitme aşamasına gelmiş, marka değeri ise yok olmuştur. Eğitim ve altyapı çalışmalarının plansız ve programsız bir düzeyde yaptırılması sonucu, hakemler ve antrenörler yeterli gelişimi gösterememiştir. Yönetim ve diğer kurulların sağlıklı şekilde çalışmaması, altyapılarla ilgili yeterli gelişim programlarının uygulanmaması sonucu, arzu edilen seviyede sporcu yetişmemiş, bu husus önce liglerin kalitesinin düşmesine, daha sonra da Milli Takımlarımızın iflasına neden olmuş, ayrıca salonlardaki izleyici sayısı da yok denecek seviyeye düşmüştür” diye konuştu.

“Federasyon tarafından 8 yıl süresince önemli bir proje yapılmaması nedeniyle 2009 yılında 8 trilyon olan bütçesi, 2016 yılı itibarıyla 6.5 trilyondur” diyen Cenap Serdar, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bütçenin yetersizliği sebebiyle, bir iki yıldan beri hakemler, gözlemciler ve bazı kulüplerin federasyondan hala alacakları bulunmaktadır. Ayrıca, günümüzde bir çok kulüp ekonomik açıdan çok kötü durumdadır. Hentbolun marka değerinin olmaması sebebiyle, yazılı ve görsel medyada izlenme oranının çok düşük olması sonucu, sponsor bulamayan hatta reklam bile alamayan süper liglerdekiler dahil olmak üzere 1. ve 2. liglerdeki kulüplerimizden bir kısmı mali açıdan sıkıntıya düşerek ya el değiştirmiş ya da satılığa çıkartılmıştır.

Değerli arkadaşlar; hentboldaki en önemli konulardan biri de hak, hukuk ve adaletin yeterli şekilde hayata geçirilmemiş olmasıdır. Milli takımlara sporcu ve antrenör seçimlerindeki şikayetler hatırı sayılır seviyelere gelmiştir. İnşallah bütün bu hususlar bizim yönetimimiz sırasında son bulacaktır. Keza, adaletin tecelli etmediği yerde bir gün mutlaka Allah’ın adaletinin tecelli edeceği unutulmamalıdır.

Değerli dostlarım; seçim gezilerimize başlayalı tam 7 ay oldu. Bu süre zarfında, hentbol oynanan 40’a yakın il ve ilçeyi ziyaret ettik. Gittiğimiz her yerde Doğu da olsun Batı da olsun Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yaptırılmış muhteşem tesisler gördük. Bu tesislerde bu güne kadar bir milli maç ya da milli takım kampları yaptırılmadığını öğrenince hayretler içerisinde kaldık, ama ne hikmetse Rize ilimizde bir yıl içerisinde 5-6 milli maç oynanmıştı.

Mevcut Başkan görevi süresince arayıp sormadığı illere, bu günlerde seyahat ederek oy istemekte, bir türlü yerine getirmediği ya da getiremediği vaatlerini yapmaya devam etmektedir. Ayrıca, son dönemlerde yapmış olduğu milli takım kamplarına bir çok ilden çok sayıda sporcu ve antrenörleri davet ederek adeta gövde gösterisi yapmıştır. Gönül isterdi ki bu faaliyetleri altı yıllık yönetiminde her yıl düzenli şekilde yapıp hentbola her bakımdan katkı verebilseydi. Ayrıca harcanan tüm paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu da bildiklerini sanıyorum. Hentbol camiası uyandı artık. Artık Türk Hentbolunda diriliş zamanıdır.

Değerli arkadaşlar; ülkemizde hentbol sporu idari, mali, sportif ve kurumsallaşma açısından yok olma aşamasına gelmiştir. Yetersiz ve başarısız idareciler tarafından yönetilmesi nedeniyle ulusal ve uluslararası arenada artık itibarı bile kalmamıştır.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın gerek tesisleşme adına gerekse federasyonlara mali açıdan yapmış oldukları ortadadır. Rio Olimpiyatlarındaki heyecanını ekibiyle birlikte izledik, bu kadar istek ve arzu dolu bir bakan ve ekibi ile çalışamayan ya da çalışıp başaramayanlar sorunu kendilerinde aramalıdır.”

Başkan aday adayı Cenap Serdar son olarak; “Göreve gelmemiz halinde, federasyon merkezinden yani Ankara’dan yönetilecektir. Federasyon çalışanları bir disiplin içerisinde çalışacaktır. Göz bebeğimiz kulüpler ve yöneticileri tarafından arandıklarında karşı tarafa istenen bilgi ve belgelerin süratle ulaştırılması önlemleri alınacaktır. Camiada herkes istediği an ‘Başkan’a rahatlıkla ulaşabilecektir.

Hentbolda Diriliş sloganımızla; federasyon ve kurullarını tüm camia ile istişare ederek oluşturacağız. Kavga gürültü etmeden, dedikodu, fitne ve fesadı yok ederek, her konuyu istişare ederek, hak, hukuk ve adalet kavramından ödün vermeden, milletimizin çıkarları doğrultusunda federasyonu yöneteceğiz. Ayrıca, hazırlamış olduğumuz sosyal sorumluluk projelerimizle devlet organlarımızın çalışmalarına çok önemli destekler vereceğiz.

Federasyon yönetimine gelmemiz halinde ise Erkekler Süper Liginin ismi Şehit Ömer Halisdemir ve Kadınlar Süper Liginin ismi Yaşar Sevim olacak” dedi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Bakmadan Geçme