Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi

Hem A Milli Takımımızda Hem de Erkekler Süper Liginde mücadele eden iki yıldız Çeşme'de Hentbolhaber.Net'in konuğu oldu.

2012/13 Sezonu ardından Milli Takım Kampları ve Akdeniz Oyunları bu sene Süper Ligde yer alan birçok Hentbolcunun yorulmasına sebeb oldu. Uzun bir maratonun ardından ve bu yorgunluğun karşılığında başarı da gelince  “Böyle Yorgunluğa Can Kurban” denildi.

Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi
Hentbolhaber.Net olarak birçok transfer haberini sizlere duyurur iken, bazen de tatil yörelerinde bir çok sporcu ile karşılaşma gibi talihsiz olaylar yaşıyoruz. Tabiki işin şakası bu. Ancak bu sefer Hentbolhaber’e yakalananlar Ankara İl Özel İdare Spor Kulübünün ve Hentbol A Milli Erkek Takımımızın iki yıldızı Can Çelebi ile Alican Göçmen oldu.

Hazır iki yıldız hentbolcuyuda yakalamış iken Çeşme Kalesinde Hentbolun keyfi nasıl oluyor bir görelim dedik.

Can Çelebi ve Alican Göçmen bir taraftan sorularımıza cevap verdiler, bir taraftan da Çeşme Kalesinde Hentbol oynamanın keyfini sürdüler.

Hadi gelin bu keyifli sohbeti ve güzel kareleri aşağıda beraber okuyup, inceleyelim.

***Klasik soru ile başlayacağız belki ama gerçekten Hentbol Milli Takımımızın kadrosunu sayın desek acaba kaç kişi sizi tanıyor.  Açıkçası bu konuda biraz özeleştiri yapmak gerekiyor belkide. Bu yüzden Alican ve Can biraz kendinizden bahsedermisiniz ? Hentbole nasıl başladınız? Forma Numaranız nedir? vb…

Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi

Can Çelebi – Alican Göçmen

Alican Göçmen(A.G.): 01.03.1985 Bartın doğumluyum. Hentbole başlamak için geç olduğu düşünülse bile 18 yaşında başladım. O zaman Çankaya Belediyespor al

Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi

Can Çelebi – Alican Göçmen

): 27 Nisan 1990 doğumluyum. Hentbole küçük yaşlarda Beytepe İlköğretim Okulu’nda  başladım. İki senelik bir ara vermenin ardından Maliye Milli Piyango’nun alt yapısına transfer oldum.  Buradan herkesin tanıdığı Can Çelebi olarak karşınıza çıktım. Ankara doğumluyum ama memleketimi soranlara baba memleketi olan Muş diyorum. Hentbole başladığımdan beri 7 numaralı formayı tercih ettim. Forma numarası sporcu için özel bir şeydir. Bende daha özel bir şey olmasını istediğim için Muş’un plaka kodu olan 49 numaralı formayı tercih ettim. Arabamın plakası bile ‘4949’ dur. Lakap konusunda ise bir çok yakıştırma yaptılar ama şuan en akılda kalıcı ve benimde sevdiğim #CÇ revaçta…

 

*** Şimdiye kadar hangi takımlarda oynadınız? Ayrıca Çeşme Kalesinde Hentbol Oynamak nasıl bir duygu?

A.G.: 2005-2008 3 sezon Mersin Yenişehir Belediyespor , 2008-2011 3 sezon Büyükşehir Belediye Ankaraspor , 2011-2012 Bursa Nilüfer Belediyespor , 2012-2013 Sezonunda ise Ankara İl Özel İdare S.K. de oynadım. Ancak en özeli galiba şuan. Çeşme’ye geldiğimizde size yakalanıp, kendimizi Çeşme Kalesinde Hentbol Oynarken bulacağımızı hiç düşünmemiştim.


C.Ç: Yaşamgücü Spor kulübünde oynadıktan sonra  8 sene formasını terleteceğim Maliye Milli Piyango kulübüne transfer oldum. En son durak ise 2012-2013 sezonunda transfer olduğum Ankara İl Özel İdaresi Kulübü oldu.  Ayrıca Çeşme Kalesinde Hentbol oynamak bizim için farklı oldu. Karşımızda deniz , kum , güneş farklı bir hava var. İnşallah Çeşme’de Plaj Hentbolu olurda burda bir turnuvada yer alırız.

***Oynamış olduğunuz pozisyonlar gereği, oyun kurucu pozisyonunda oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncularsınız. Kendi pozisyonlarınız için ne diyorsunuz ve ayrıca hentbole yeniden başlayacak olsanız hangi pozisyonda oynamak isterdiniz? Neden?

A.G.: Kendi pozisyonum için söyleyebleceklerim şöyle: Çok efor sarfedilen, güce dayalı, oyunun her dakikasını okuyabilecek ve maçın kaderini değiştirebilecek mevki olarak görüyorum. Hentbole tekrar başlasam yine aynı pozisyonu oynamayı isterdim. Çünkü oynadığım mevkiyi seviyorum.

C.Ç : Soruda da dediğiniz gibi oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncularsak,  oyun kurucu sadece şut atmak dışında, son dakikada pas da atmalı , son saniye savunmada takımının gol yemesine de engel olmalıdır. İşte bu üç özelliği kombine yapabilen oyuncular benim gözümde gerçek oyun kuruculardır. Avrupada bir çok örneği var. Tekrar hentbole başlasam yine oyun kurucu olmak isterdim.

Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi

Can Çelebi – Alican Göçmen

***Spor ile Okul-Eğitim hayatınız nasıl gidiyor? Okulunuzdan bahseder misiniz? Hem kulüp , hem okul ikisi bir arada yürütebiliyor musunuz?

A.G.: Spor ile okulu birarada yapmaya çalışmak biraz zor. Çünkü hentbol güce dayalı bi spor olduğu için çalışmalar yorucu olabiliyor. Ben şuan AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BESYO bölümünde okuyorum. Elimden geldiğince sporla okulumu bir arada yürütmeye çalışıyorum.

C.Ç: Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretmenlik Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Okulda 6. senem, spor okulumu bitirmeme engel oluyor. Mesela Akdeniz Oyunları nedeniyle 50 gün hiçbir derse ve sınava giremedim. Diğer yandan sporun verdiği kolaylıklarda var. Sporcu olduğumu bildikleri için hocalarım bana kolaylık sağlıyor.

*** Can hazır Akdeniz Oyunlarında konuyu açmış iken Akdeniz oyunlarında bronz madalya elde ettik. Bu başarı ve kürsüde olmak sizce nasıldı? Neden Avrupa Şampiyonalarında olamıyoruz ne yapmak gerekiyor?

C.Ç: Bronz madalya kazandığımız zamanda demiştim “Bizim için küçük Türk Hentbol Tarihi için büyük bir adım.” Erkek hentbolü için en büyük başarıya imza attık. Bizden önce ki oyunlarda bayanlar ise ikinci olarak en büyük başarıya imza atmışlardı. Bu bir bayrak yarışıdır önemli olan kimin nereye götürdüğü değil nereye götüreceğidir. Bizim nereye götüreceğimiz ise bundan sonra ki teknik ekibin ve federasyonumuzun bize ne kadar olanak ve imkan vermesiyle çizilecektir.

Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi

***Peki Bu İmkanlar Nedir?

Öncelikle Akdeniz Oyunları’ndan önce Eskişehir’de yapılan kamp bizim milli takım hayatımız boyunca geçirdiğimiz en verimli kamp olduğunu söylebilirim. Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi ve Eskişehir Spor Kulübü’nün kondisyoneri Mehmet KALE ve ekibi ile bilimsel metodlar eşliğinde çok önemli 15 gün geçirdiğimize inanıyorum. Başarıyı getiren bu yoldan devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mehmet hoca ve ekibine  sizin vasıtanızla çok teşekkür ediyorum.

 

İkincisi ise  Şampiyon olan Mısır’ın en iyi oyuncusu arkadaşım Ali Zein ile sohbetimde öğrendiğim, takım ile bir senede en az 10 hazırlık turnuvasına gittikleri. Bizlerin en büyük eksikliği uluslararası düzeyde maç yapmıyor olmamız, bu bizleri her maç 1 gol geriden başlatıyor.

A.G.:Akdeniz oyunları ilk turnuvamdı. Atmosfer her sporcunun yaşamak isteyeceği türdendi.Oyunların ülkemizde olmasıda bizim üstümüzde baskı yapmadı değil ama takım halinde bunun üstesinden geldik ve iyi bir ekip olarak  daha iyi işler yapabileceğimizi oğrenmiş olduk. Neden Avrupa Şampiyonasında olamadığımızın sebeplerinden biri ise çok fazla turnuvalara katılamadığımızdan, maç eksigimizin fazla olduğundan olabilir.


***Tatilde çeşme de sizi yakaladık ve salonda hızlı olduğu kadar çeşme gecelerinde de bayağı hareketli idiniz? Çeşme de olmak nasıl bir duygu? Röportajıda çeşme kalesinde yaptık. Akdeniz oyunları sonrasında güzel bir tatildi sanırım?

A.G.:Akdeniz Oyunlarından sonra ufak bi tatil yapmak istedik ve sizde bizi yakaladınız Çok güzel bi röprtaj gerçekleşti. Hentbole ve hentbol sporcularına vermiş olduğunuz değerden dolayıda bütün sporcular adına HENTBOL HABER ekibine teşekkür ediyorum.

C.Ç: Sizlerle burada olmaktan biz çok keyif aldık. Sporda disiplinli çalışma gerektiği kadar ölü sezonda eğlenceninde gerekli olduğunu düşünüyorum. Fırsat bulduğum zamanlarda Çeşme’de olmaktan keyif duyuyorum. Sezon boyunca görüşemediğim arkadaşlarımla görüşmek için güzel bir fırsat oluyor. Umarım seneye burada mini bir plaj  hentbol şampiyonası yapılır. Hem hentbolü yaymak hemde gelenlerin bu güzel ortamda tatil yapmaları sağlanır.

***Gerçi Çeşme geceleri konusunda sorumuza cevap vermediniz ama en iyisi o konuyu geçelim. Son olarak gelecek ile ilgili planlarınız nedir. Kulüp olsun milli takım olsun. Sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

A.G: Sakatlanmadan başarılı bir şekilde hem kulübüm olsun hem de milli takım olsun başarı elde etmek istiyorum. Tatilimizde bitiyor. Ankara’ya döndükten sonra sıkı bir çalışma programı bizi bekliyor olacak. Tüm sporcu arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.

C.Ç: Gelecek ile hedefim; tüm kategoriler dahil Türkiye’de kaldırmadığım iki tane kupa kaldı. Türkiye Ligi  ve Türkiye Kupası şampiyonlukları daha önce Milli Piyango ile Süper Kupa’yı kaldırma mutluluğuna eriştim. Bu sezon ise bu iki kupaya da talibiz.

Kişisel olarak artık Türk hentbolcülerin avrupada oynaması gerektiğini düşünüyorum. Şuan Avrupa’da oynayan Türk hentbolcu yok ama ben seneye olacağına inanıyorum.

Son olarak sizlere çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hentbole farklı bir renk getirdiğinizi düşünüyor, Türk hentbolünün bu renklerine sahip çıkmasını temenni ediyorum.

Çeşme Kalesi Hentbol Topları ile Fethedildi

Bizde Hentbolhaber.Net ekibi olarak ilk başta bu çekimlerin gerçekleşmesi adına bizlere desteklerini esirgemeyen Çeşme Kalesi Müze Müdürü ve Çalışanı Arif Atılgan ile Ertubay Gücük’e , daha sonra bu röportajın gerçekleşmesinde katkı koyan Can Çelebi ve Alican Göçmen’e teşekkür eder, yeni sezonda başarılar dileriz.

NOT: Röportajda Yer Alan Resimlerin Telif Hakkı Hentbolhaber.Net ‘e aittir.

 

Bakmadan Geçme