Çetinbaş : “Ardeşen'in 2. Büyük Sınavı”

Hentbolhaber.Net ve NTVspor Köşe Yazarı- Spikeri Gökhan Çetinbaş hafta sonu oynanacak olan Ardeşen GSK – Yenimahalle Belediyespor maçı öncesi düşüncelerini paylaştı.

Gökhan ÇEtinbaş’ın yazısı şöyle :

"Amatör sporların –eğergerekiyorsa- kurtuluşunun yolu büyük kulüplerden çok spora sevgiylebağlanacak kitleler yaratmak olduğunu düşünürüm hep. Bu kitleleriyaratmanın 2 yolu var, biri başarı diğeri ise aidiyet duygusuyaratabilmek. Bunu kadın voleybolu başarı kazanarak elde etti hentboliçinse bunun yolu şu an için aidiyet hissi yaratarak mümkün gibigözüküyor. Hentbolun başarı için çok fazla yatırıma ihtiyacı var ve buyatırım sürekli olmalı ve altyapıdan yetenekli gençlerin yetişmesine deön ayak olmalı. Bunun alternatifi olarak Ardeşen örnek gösterilebilir.Yatırım yapmanın dışında hentbolu ilçenin en önemli organizasyonlarındanbiri haline getiren Ardeşen Gençlik hem hentbolu sahipleniyor hem deArdeşen ve bölgeden yetişebilecek sporcuların önünü açıyor. Bu yatırımve ilginin kadın sporuna olması ise ayrı bir önem taşıyor. Ülkede son3-4 yılda bir çok şehirde ve salonda maç anlattım ama Ardeşen’deanlattığım maçlarda yaşadığım atmosferin çok özel olduğunu her fırsattave her yerde mutlaka anlatırım.

Bu ilgi ve yatırım ilk meyvelerini geçensezon vermeye başlamıştı bu sezon ise artık daha emin adımlarla yürüyenbir Ardeşen var. Bu sezon son yılların şampiyonu MuratpaşaBelediyesi’ni deplasmanda yendiler ve 5 hafta sonunda 10 puanlayenilgisiz lider durumdalar. Muratpaşa’ya karşı deplasmanda alınangalibiyet çok önemli şimdi bu galibiyeti daha anlamlı hale getirebilecekmaç Pazar günü oynanacak ve Ardeşen ligin diğer namağlup takımıYenimahalle’yi konuk edecek. 

Yenimahalle de geçen sezon yükseldiğisüper lige fırtına gibi girmiş hem lig hem de kupada final oynamıştı.Geçen sezon görünen en öenmli sorun kadro derinliğinin olmaması ve bazıpozisyonlardaki oyunculardan hücum katkısı alamamalarıydı. Bu sezonsadece Kastamonu karşısında beraberlik alarak puan kaybetti. Ligde yeralan takımlar için kısa süren sezonda üst sırada yer almak play-off’taevsahibi avantajına sahip olmak anlamına geliyor.

Tabi bu maçın bir diğer güzel yönü deNtv Spor’dan canlı yayınlanacak olması. Hentbolun “tekrar” bir kitlesporu haline gelebilmesi için televizyondan yayınlanması çok önemliumarım bu daha da genişleyerek ve güzelleşerek devam eder"


NOT: 9 Kasım 2014 Pazar günü saat 13:30’de başlayacak mücadele NTVspor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Bakmadan Geçme