Çeyrek Finale Bir Adım

En iyi 16 takım, şampiyonlar liginde ilk maçlarda çok ilginç sonuçlar getirdiler.

Rus şampiyonu Chekhovski Medvedi, kendi sahasında Avrupa Şampiyonu Alman THW Kiel’i yend. Macar  temsilcisi Pick Szeged, bu sezon Şampiyonlar Liginde yenilmeyen konuk Vive Targi Kielce’ye tek golle bile olsa ilk acıyı yaşattı. Atletico Madrid, bu yıl güçlü takımlardan Alman "Tilkileri" Fuchse Berlin’le kendi sahasında yenişemedi. En büyük süprizi, iki süpriz takımdan Makedon şampiyonu misafir olarak Beyaz Rusya Minsk’ten kendi evine galibiyetle döndü. Büyük favoriler Barcelona , MKB Vesprem ve Alman SG Flensburg ile HSV Hamburg ilk maçlarında çeyrek final için büyük avantaj yakaladılar.

Moskava’da dışardaki sıfırın altında -20, iki takımın oyuncularını sanki daha çok ateşledi. Böyle hemen bir basket skoru ile sonuçlanan bir maçta(37-35) savunmalar yoktu gibi. Şaşırtacı olay büyük kaleci dünyanın en iyilerinden Thiery Omeyer Avrupa Şampiyonunun ve Fransız Milli Takımının kalecisi kendi kalesinde 37 gol gördü. Böyle başarısız olmasına tabi ki Chekhovski "ayrıları" Medvedi sadece üstün oyunu olmadı. Bize göre daha çok Kiel’in izlanda’lı antrenörü Alfred Gislanson’un taktiğinin ürünü oldu. Sadece hucüma yönelik oyun kurup ve en iyi oyuncuları Filip Jicha(tek gol) ve Daniel Narcs’n (gol yok) iyi günde olmadıkları da Kiel’in mağlubiyetinde büyük rol oynaması oldu. Diğer taraftan Rusların koçu Vladimi Maksimov‘un taktiği de tabi ki katkıda bulundu. Almanlar istedikleri gibi etkili olamadı. Sprenger sağdan ve Klein soldan toplam bir gol kaydedebildi. Fakat Rus koçu beklenmeyen bir süprizle karşılaştı. Kiel’in iki Sırp Milli Takım oyuncusu Momir İlic(10 gol) ile sağ oyun kurucu Marko Vuyin (8 gol) ve İzlanda’lı sol kanat Gudion Sigurdson (7 gol) en skorer isimleri idi. Ev sahibi "Moskova Ayıları"nın başarılı oyuncusu yine Sergey Gorbok idi(10 gol). Ona golleri ile sok kanattan (6 daha çok 7 metreden) , Dibirov(5 Gol) , pvotton Chipur’in  (4 Gol) , sağ taraftan Shelemenko(4 Gol) ve soldan Aslanyan (3 gol) yardımcı oldu. Maçın sonuna kadar Chekhovski hep önde gitti. Bir ara 5 golle öne geçti. Bu 2 gol gelecek rövanş maçında "Ayıların" büyük bir avantajı ,bizim tahminlerimize göre, avantaj olmayacak.

Pick Szeged beklenmeyen bir başarı yazdı. Ne kadar da 2.ci maç için büyük avantaj olmasa bile Vive Kielce’ye, şampiyonlar liginde ilk yenilgisini yaşattı ve Kielce evine 26-25 skorla döndü. Tabi ki böyle bir skorla Vive çeyrek finalin büyük favorisi.

Buna benzer bi açta Madrid’de oynandı.Bu sezon çok başarılı "Berlin Tilkileri" Fuchse Berlin yine başarılı bir oyunla, büyük avantaj yakaladılar. Madrid’deki 29-29 beraberlik ile rövanş müsabakasına kapıları araladılar. Ev sahibi koç Talant Dushebaev kendi takımının , bu sezon çok defa olduğu gibi , yine memnun kalmadı. En büyük problemi kalede yaşadı. Sezon başında iki büyük kalecisini kaybedince iyi bir file bekçisi bulamadı.(Arpad Sterbik Barcelona’ya , Homrados sakat). Sezonun ortasında gelen Boşnak Sabanovc de sakatlanınca iş genç  Danimarka’lı Dakla ve daha çok genç İspanyol Diaz Garcia’ya kaldı. "Berlin Tilkileri" , eski Barcelona’lı İspanyol İker Romero istediği gibi oynadı ve en skorer isim oldu(9gol).

Makedon şampiyonu Metalurg bu raundda kendi kuvvetini gösterdi. Deplasmanda Beyaz Rusya Minsk’te Dinamo’ya yenilgiyi yaşattı ve ikinci maçta çeyrek final için şanslarını arttırdı. En skorer oyuncu ortada oyun kurucu Naumce Moysoski oldu. Ne kadar da hakemlere kızsa da ev sahbi Ukrayna’lı koç Sergei Bebeshko haklı değil.Çünkü eski Hırvatistan Milli Takımının ve Metalurg’un koçu Lino Cervar üstün taktiği ile hedefine ulaştı.

Barcelona beklenildiği gibi çeyrek final vizesin daha Danimarka’da  Bjeringbro-Silkeborgun sahasında çıkardı. Sonlarda daha üstün oyunu ile herkese kendi kuvvetini gösterdi aynı Macar şampiyonu MKB Vesprem gibi. İspanya’da Leonda. Ademar Leon’un koçu Manolo Cadenas yine de iyi taktiği ile Macarları sonuna kadar uğraştırdı.

İki Sloven-Alman kulüplerinin mücadelelerinde daha başarılı Alman takımları oldu. HSV Hamburg çok üstün oyunu ile Celje’den jet gibi geçti ve farklı skorla kendi sahasında rövanşı bekliyor.Flensburg ise daha zor olarak Velende’y yendi.

Rövanş maçları pazar gününe kadar oynanacak. Maçlar EHF TV den izlenebilir.

Bjerringbro-Silkeborg 

VS

 FC Barcelona Intersport      26-32

Reale Ademar Leon 

VS

 MKB Veszprem KC                20-23 

Pick Szeged 

VS

 KS Vive Targi Kielce              26-25

Celje Pivovarna Lasko 

VS

 HSV Hamburg                          29-38

Chekhovskie Medvedi 

VS

 THW Kiel                          37-35 

HC Dinamo Minsk 

VS

 HC Metalurg                             23-26 

BM Atletico Madrid 

VS

 Füchse Berlin                           29-29

Gorenje Velenje 

VS

 SG Flensburg-Handewitt      25- 28

Yazar : AGRON HAYRETTİN

Bakmadan Geçme