Çeyrek Finalistler son maçlara kaldı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Kadınlarda 4. maçlar geride kaldı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Tokyo OLimpiyat Oyunlarında bu defa Kadınlarda 4.maçlar oynandı.

Grup karşılaşmalarının tamamlanmasına 1 maç kala çeyrek finalistlerde yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ancak son maçlarda işin rengi farklı olacak. Bakalım hangi takımlar çeyrek final vizesi alacak?

Haber

A GRUBU

ANGOLA :28 JAPONYA:25

Günün ilk maçında bu karşılaşmaya çıkana kadar galibiyeti olmayan Angola ev sahibi Japonya ile karşılaştı. Karadağ galibiyeti ile dikkatleri çeken Japonya karşısında Angola ilk devreyi 15-13 önde tamamladı. Angola üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdürerek sahadan 28-25 galibiyet ile ayrıldı.

Bu sonuçla Angola ilk galibiyetini alarak son maçlar öncesinde Japonya ile puanlarını eşitledi. Afrika temsilcisi ilk yarıda 2 defa 7 metre çizgisinin gerisine gitti. Angola bu atışlarda 2 gol bulurken Japonya 7 metre atışlarında %80 (4/5) isabet ile oynadı.

Angola da Natalia Santos (5/7), Albertino Kassoma (5/8) ve Isabel Guialo maç boyunca rakip kaleye 5’şer gol bıraktılar.

Angola yenilgisinin ardından 2 puanda kalan Japonya da ise Nozomi Hara 6 (6/6),  Shio Fujii 5 (5/9) ve Mayuko Ishitate de 4  (4/4) golle maçı tamamladılar.

Haber

 KARADAĞ: 28 GÜNEY KORE: 26

 Üst üste aldığı Japonya ve Norveç yenilgisiye çeyrek final şansını zora sokan Karadağ, günün 2.karşılaşmasında Güney Kore ile oynadı. Rakibine göre daha etkili olan Karadağ ilk yarısını 13-11 önde tamamladığı maçı 28-26 kazandı. Bu sonuçla puanını 4’e yükselten Karadağ çeyrek final şansını son maça bıraktı. Güney Kore ise 2 puanda kaldı.

Maç boyunca kullandığı 4 tane 7 metre atışını da yeni sezonda Kastamonu BLD GSK de Jovanka Radicevic ile gole çeviren Karadağ, 4 defa da 2 dakika cezası aldı. Buna karşılık Güney Kore ise 7 metre atışlarında 6/7 isabet kaydederken 3 defa 2 dakika cezası aldı.

Karadağ’da Jovanka Radicevic 6 golle (6/7) en golcü isim oldu. Yine Kastamonu BLD GSK de izleyeceğim Majda Mehmedovic’ de 5 gol (5/6)  Durdina Jaukovic de 5 gol atsa da Karadağlı oyuncu, bu golleri 12 denemede buldu. Yani düşük bir yüzde ile oynadı.

 Güney Kore’nin en golcü oyuncusu yine Lee Migyeong oldu.Güney Koreli oyuncu 10 defa (10/12)  Karadağ ağlarını havalandırdı.

Haber

NORVEÇ: 29 HOLLANDA: 27 

A grubunu ilk sırada tamamlayacak takımı belirleyecek maçta Norveç ,Hollanda engelini de geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını da 16-13 önde tamamlayan Olimpiyatların favorisi Norveç, üstünlüğünü 2. bölümde de sürdürdü. Sahadan 29-27 galibiyetle ayrılarak puanını 8’e çıkardı ve grup maçlarını ilk sırada tamamlamayı garantiledi. Hollanda ise 6 puanda kalmasına rağmen son 8 takım arasına kalmayı başardı.

Kazandığı 7 metre atışlarının hepsini (5/5) Nora Mork ile gole çeviren Norveç ‘de yine Mork 9 golle (9/10) maçın en golcü oyuncusu oldu. Veronica Kristiansen ‘de 6 gol (6/9) ile galibiyete katkıda bulundu. 

 Hollanda da maç boyunca kullandığı 2 tane 7 metre atışında da gol buldu. Hollanda da ise Inger Smits, Norveç kalesine 7 gol (7/9) bıraktı.

Haber

B GRUBU 

RUSYA OLİMPİYAT KOMİTESİ:28 FRANSA:27

B grubunda günün önemli maçı Rusya Olimpiyat Komitesi  takımı  ile Fransa arasında oynandı. Tokyo Olimpiyat Oyunlarında istediği sonuçları alamayan son Olimpiyatın da finalisti 2 takım arasında ki maçın ilk yarısı 17-15 Fransa lehine sonuçlandı. Maçın 2.bölümünde dengeyi sağlayan Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı skorda da öne geçmeyi başardı. Ekaterina Ilina ve Daria Dmitrieva ‘nın da golleriyle  son dakikaya  Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı 28-27 önde girdi. Rakibinin hücumunda pas arası yaparak rakip sahaya geçen Fransa’nın bu maçtaki en golcü oyuncusu Allison Pineau ‘nun atışını kaleci Anna Sedoykina kurtarınca Fransa 1 puan şansını kaybetti.

Maçı 28-27 kazanan Rusya Olimpiyat Komitesi takımı kötü başladığı turnuvada son 2 maçını kazanarak 5 puana yükseldi ve çeyrek finale kalmayı garantiledi. Fransa ise  bu şansını oldukça zora soktu.

Rusya Olimpiyat Komitesi Takımın da Ekaterina Ilina tamamı 7 metre atışında olmak üzere %100 isabet ile 9 gol kaydetti. Anna Vyakhireva 5 (5/10) , Daria Dmitrieva (4/5)  ve Olga Fomina (4/5) da 4’er golle galibiyete katkıda bulundular.

Bu karşılamada her iki takım da 7 metre atışlarında  %100 isabet ile (Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı 9/9 , Fransa 6/6) 

Fransa’da ise Allison Pinea rakip filelere 9 gol (9/11) bırakırken Laura Flippes’in 6 golü (6/7) galibiyet için yeterli olmadı.

Haber

 BREZİLYA:31 İSVEÇ:34

 Tokyo Olimpiyat Oyunlarının favorilerinden İsveç namağlup ünvanını sürdürerek çeyrek finali garantilemek için çıktığı Brezilya maçında amacına ulaştı. İlk yarısını da 15-13 önde tamamladığı karşılaşmayı 34-31 kazanan İsveç puanını 8’e yükseltti. İskandinav ülkesi bu sonuçla  çeyrek final biletini de cebine koyarken grubunu da lider olarak tamamlamayı garantiledi.

Brezilya çeyrek final şansını son maçlara bıraktı .

Brezilya maç boyunca 7 metre çizgisinden 8 gol (8/10) bulurken İsveç aynı yerden yaptığı atışlarda 3 (3/4) gol kaydetti.

İsveç aldığı 5 tane 2 dakika cezası nedeniyle 10 dakika eksik oynarken maçın hakemleri Brezilya için 2 dakika cezasını 4 defa kullandı.

İsveç’ de Elin Hanson (6//7) ve Jamina Roberts (6/9) 6’şar golle takımlarının en golcü oyuncusu olurken  Carin Stromberg 5 gol (5/9) kaydetti.

Brezilya’da ise 40 yaşındaki büyük tecrübe Alexandra Nascimento 7 defa (7/11) rakip fileleri havalandırdı.

  Haber

MACARİSTAN:29 İSPANYA:25

 B Grubunda günün son maçında çeyrek final için son şansını değerlendirmek isteyen ve henüz galibiyeti olmayan Macaristan, İspanya ile karşılaştı. İspanya’yı 29-25 mağlup eden Macaristan son 8 umutlarını sürdürürken 2.mağlubiyetini alan İspanya’da 4 puanda kaldı.

İspanya karşısında 7 metre atışlarında %75 (3/4) isabet ile oynayan Macaristan, 5 defa da 2 dakika cezası aldı. Buna karşılık İspanya defa 7 metre çizgisine giderken bu atışlarda 2 gol bulabildi. Hakemler İspanya için sadece 2 defa 2 dakika cezası düdüğü çaldı.

Macaristan  ‘da Petra Vamos (6/10) ve Gitta Klujber( 6/11)  6’şar golle takımlarının en golcü oyuncusu oldular. İspanya’da Maria Gutierrez Bermejo (5/6) ile Carmen Dolores Martin (5/9)  de toplam 10 gol  kaydettiler. 

Bu sonuçların ardından  İsveç ve Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı B Grubundan çeyrek finale kalmayı garantilediler.

Haber

SON 4 ÇEYREK FİNAL BİLETİ KALDI

Grup maçlarını ilk sırada tamamlamayı garantileyen Norveç ve İsveç’in dışında Hollanda ile Rusya Federasyonu Takımı da çeyrek finale kalmayı başardı.Çeyrek finale çıkacak 4 takım ise 2 Ağustos Pazartesi günü oynanacak maçların ardından belli olacak.

 Kadınlar Hentbol de gruplardaki son maçların ise programı şöyle;

2  AĞUSTOS  2021 

A GRUBU

03.00 Güney Kore-Angola

13.30 Hollanda -Karadağ

15.30 Norveç-Japonya

B GRUBU

05.00 Fransa-Brezilya

08.15 İspanya-Rusya Olimpiyat Komitesi 

10.15 Macaristan-İsveç 

Bakmadan Geçme