Cihan Somuncu: 'Genç ve Yıldızlar Ligi güzel sistemdi, tekrar gelmeli'

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden Görele Belediyesi Spor Kulübü'nün Başkanı Cihan Somuncu, çarşamba günü hentbolhaber.net ayrılacağıyla ekranlara gelen Hafta Ortası programında Gazeteci Yılmaz Acar Davut'un sorularını yanıtladı.

HENTBOLHABER.NET – Görele Belediyesi Spor Kulübü’nün Başkanı Cihan Somuncu, çarşamba günü hentbolhaber.net ayrılacağıyla ekranlara gelen Hafta Ortası programında Gazeteci Yılmaz Acar Davut’un sorularını yanıtladı. Somuncu takımın hedeflerinden iddia gelirlerine ve pandemi şartlarında yönetim reflekslerine kadar geniş çerçevede açıklamalarda bulundu.

Ligi 25 ve üzeri bir puanda tamamlayacaklarına inandığı söyleyen Somuncu, bu hesabı yapma özgüvenini Antrenör Mehmet Ali Binen ve sporculardan aldığını belirtti. Yıldızlar ve Gençler Ligi’nin önemine dikkat çeken Somuncu, A takıma puan katkısında bulunan sistemin tekrar getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber“GENÇLERİMİZ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”
Somuncu’nun açıklamaları şu şekilde: “Mahallemizde 4-5 kişi top oynasa hemen mahalle duygusuyla oradaki taraftarlığımıza başlarız. Hangi branşta olursa olsun Görele diye bağırırız. Hentbolla da tanışmamız 4 sene önce Sayın Belediye Başkanımız Tolga Erener’in Giresun’daki Gençlik Spor’da olan takımın isim sponsorluğunu almasıyla başladı. 2’nci Lig’in şampiyonluğunun ardından başkan ve yönetim değişikliği sonrasında başkanlık görevi bizden istendi biz de görevi devraldık. Görelemizin genç kızlarına, çocuklarımıza yaşam standardı belirleme, sosyal sorumluluk projesi olarak başladık. Milli sporcu kazandırabilirsek, sporcularımızı BESYO’ya yerleştirebilirsek, hentbolu meslek haline getirirsek ne mutlu bize. Bunun için varız, bunun için çaba sarf ediyoruz.”

 

“EKONOMİYİ RAYINDA GÖTÜRÜYORUZ”
Somuncu: “Biz 20 bin nüfusun altında olan küçük bir ilçeyiz. Şu anda yönetimimizde bulunan ve işletmesi kapalı olan arkadaşlarımız da var. Verilen sözlerin gecikmesi gibi bir durum da söz konusu. Başta Belediye Başkanımız Tolga Erener, milletvekillerimizin desteği, yine esnaf arkadaşlar ve benim de sahibi olduğum şirketle sponsorluğuyla ekonomiyi rayında götürdüğümüzü düşünüyorum. Şu an oyuncularımızın tamamı hem maaşlarını hem primlerini almaktalar, gecikme söz konusu değil. Diğer takımlardaki şişirilmiş fiyatlardan ziyade, garanti para olgusu anlatılarak, her bir oyuncumuzu projemizin mihenk taşı olarak görerek takım oluşturuyoruz. Hepsi de bu oluşumda elini taşın altına koydular. Hepsi piyasa değerlerinin altında bu oluşuma katkı sunuyorlar biz de onlara teşekkür edelim. Puan tablosuna baktığımızda, çok komik bütçeli takımımızın daha fazla harcayan takımların üstünde yer aldığını görüyoruz. Bu da bize ayrı bir gurur veriyor.”

“HEDEF YERİMİZE GÖRE BÜTÇE BELİRLEDİK”
Somuncu: “Bütçemizi oluştururken puan tablosundaki hedef yerimize göre bütçe belirledik. Bütçemizle bazı takımlar ligde tutunamaz durumdayken bile biz şu an Avrupa potasındayız. Biz takımımızı orta sıralarda tutacağımızı düşünüyoruz. İçerde kolay maç alınamayacak bir takım tabusunu oluşturduk. Oyuncularımız bundan daha fazlasını ortaya koydu. Ben bir galibiyet daha fazla bekliyordum diyebilirim. Antrenörümüz Mehmet Ali Binen ve oyuncularımızın verdiği özgüven sayesinde elimize kağıt kalem alarak hesap yapmaya başladık. Müteahhit olduğumuz için hesap kitap bakidir, maç sahada oynanır hesap kitap tutulmaz ama kafamızca yaptığımız hesaplar, beklentimiz olan maçlar oluyor tabii, bonuslar da oluyor. Şu an itibariyle istediğimiz yerdeyiz, başarılıyız diye düşünüyorum. 25 puanın üzerinde bir puanla sezonu tamamlarız diye düşünüyorum. Hedefimiz bu takımdaki tüm oyuncularının kendi memleketimizdeki kızlardan oluşturmak aynı şekilde diğer takımlarda da kendi memleketimizin kızlarını görmek. Avrupa, ligde şu bu, düşmemek falan değil hedef. Pandemiden dolayı ara verilen zamanda salonu özledikleri için salona giden kızlarımızın sayesinde bu ligdeyiz, onları diğer büyük kulüplerde görmek için hazırlık yapıyoruz.”

“PANDEMİ OLMASAYDI…”
Somuncu: “Taraftar olsaydı daha farklı bir
sezon olurdu. 3-4 yıllık camia olmamıza rağmen, bizim salonlarımız pandemi olmasaydı, rakiplerin bacaklarını titretecek kadar bir gücü olurdu.”

“200 YAKIN HENTBOL OYNAYAN ÖĞRENCİMİZ VAR”
Somuncu: “Alt yapı faaliyetlerimiz devam ediyor. Tüm okullarımızın ana branş faaliyeti hentbol oldu. Görele ve Tirebolu ilçemizde alt yapımıza yardım eden beden eğitimi öğretmenlerimizle beraber şu an 200’e yakın hentbol oynayan öğrencimiz var. A takımımızı oluşturan 18 kişilik kadronun 10’u Görele’de lisede olan öğrencilerimizden oluşuyor. İlk 7’miz genelde bölgemiz komşu ilçelerinden.”

“GENÇLER VE YILDIZLAR GÜZEL SİSTEMDİ, SİSTEM TEKRAR GELMELİ”
Somuncu: “Gençler ve Yıldızlar Ligi çok güzel bir sistemdi. Olması gerekendi. Biz alt yapı takımımızla 1’inci Lig şampiyonu olduk. Onlar sayesinde bu takım Süper Lige çıktı. Bu sistem tekrar gelmeli. Bu camianın başındaki çatı bu işlere çok entegre mi diye sorarsak çok zannetmiyorum, o konuda yaralarımız derin. Kovid, iddia program zayıflığı gibi… Bu sezon 12 maçta 3 maçımız iddia programındaydı. Tabi biz bütçemizi oluştururken federasyonun veya iddia kapsamında gelecek olan parayı artı para olarak görüyoruz. Onun avantajını yaşıyoruz. Ama bazı takımlarımız bu iddia gelirini bütçe planlamasında hesaplıyorlar. Ligimizde bulunanların çoğu belediye takımı, çoğu iktidar partisinin belediyelerinden… İddia ve paydaşlarla görüşülüp teşvik edici rakamlara çıkarılması lazım.”

TEŞEKKÜR KISMI
Somuncu: “Belediye Başkanımız Tolga Erener’i, hentbolda çok yukarılara koyduğum Mehmet Ali hocamla birlikte, takımımızın her bir bireyine teşekkür ediyorum.”

 

Bakmadan Geçme