Çok başlıklı yazı

Mehmet İhsan Doğan, hafta sonu oynanan Maliye Piyango SK ile Selkaspor maçını kaleme aldı.

Çok başlıklı yazı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazar günü Ankara’da oynanan Maliye Piyango-Selka Hentbol maçının birçok başlığı olabilir. Aklıma geliveren başlıklar:

  • Maliye Piyango İstedi, Aldı
  • Selka’nın İntiharı
  • Kalecinin Önemi
  • 7 Metre Sendromu Hortladı

Gelin başlıkları işleyelim:

Maliye Piyango İstedi, Aldı: Lig sıralamasına bakarsak; Selka ikinci, Maliye  Piyango ise onuncu sırada yer alıyordu. Selka’nın maçı alması gerektiği düşünülebilirdi maç öncesi. Ama Selka maça başladı, ilk golü Maliye Piyango attı, 15’inci dakikada Ankara ekibi 9-5 öndeydi. İlk yarıyı da 17-11 üstün tamamladı ve maçı istediğinin sinyalini vermeye başlamıştı. Zaten maçı da 32-27 kazandı. 

Selka’nın İntiharı: Selka, maç boyunca kazandığı yedi 7 metreden 5’inden yararlanamadı. Yaptığı pas hataları ise saymakla bitmez.

Kaleci’nin Önemi: Maliye Piyango’nun kalecisi Burak, rakibinin hemen bütün 7 metrelerini kurtardığı gibi, bire birlerde de Selka’ya gol şansı vermedi. Selka’nın kalesinde ise Coşkun ve İbrahim gibi iki çok iyi kaleci vardı ama Selka kalesinde 32 gol gördü. Kaleci hentbolda çok önemlidir.

7 Metre Sendromu Hortladı: Maç boyunca iki takım 10 tane 7 metre atışı kazandı. Bir atışı Maliye Piyango, 5 atışı Selka kaçırdı, 4 atış golle sonuçlandırılabildi. Teknik Adamlar, oyuncularınıza 7 metre çalıştırın.

Selka 5 tane 7 metre kaçırdı, bir tane de Maliye Piyango kaçırdı. Maçı Ankara ekibi 5 farkla 32-27 kazandı, ne dersiniz, 7 Metre Sendromu hortlamış mı?    

Bakmadan Geçme