Çok güzel hareketler bunlar…

Süper Lig’de iyi bir sezon geçiren ve Türkiye Kupası’nda final oynayan Rainbow Kayseri’nin hocası Hüseyin Aşcı’dan çok özel açıklamalar…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Rainbow Kayseri SK Teknik Direktörü Hüseyin Aşcı, Beşiktaş Mogaz ile İzmir’de oynadıkları olaylı Spor Toto Türkiye Kupası finali sonrası Hentbolhaber.Net’e konuştu. Ekibinin esas amacının güzel hentbol oynamak olduğunun altını çizen Aşcı, antrenörlük deneyiminden kupa finaline kadar pek çok konuda açıklamada bulundu.

MAÇIN GÜVENLİK AÇISINDAN HAFİFE ALINMIŞ OLMASI ÜZÜCÜ
Karşılaşmanın ilk yarısında taraftarlar arasında çıkan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Hüseyin Aşcı; “Çok üzgünüz. İnsanların başka bir takımı tutuyor diye saldırıya uğraması kabul edilemez. Kayseri taraftarı son derece centilmendi. Tribünlerin atışması olarak kalabilecek olay, gereken güvenlik önlemlerinin alınmamış olması nedeniyle büyüdü” dedi. Yüzlerce taraftarın tribünlerde yerini aldığı böyle bir karşılaşmayı sorumluların bu kadar hafife almalarının üzücü olduğunu kaydeden Aşcı; “Emniyet tedbirlerinin az olmasının sonuçları çarpıcı şekilde görüldü” dedi.

TARAFTARIMIZI O HALDE GÖRMEK MORALİMİZİ ÇOK BOZDU
13:08’de maçın durmasına neden olan olaylar esnasında başına aldığı darbe ile yaralanan Kayseri taraftarına acil şifalar dileyen Hüseyin Aşcı; “Geçmiş olsun dileklerimizi sizin aracılığınızla bir kere daha kendisine ve ailesine iletmek istiyorum. Biz İzmir’den ayrılırken arkadaşımızın sağlık durumunun iyi olduğu haberini almıştık. Taraftarımızı o halde görmek hepimizin moralini çok bozdu, üzüntümüzü ifade edemeyeceğim. Umarım böyle nahoş olayları bir daha yaşamayız” dedi.

AMACIMIZ GÜZEL HENTBOL OYNAMAK
Amaçlarının öncelikle oyundan keyif almak olduğunu belirten Rainbow Kayseri Teknik Direktörü Aşcı; “Beşiktaş çok güçlü bir ekip. Ulusal ve uluslararası alanda başarılar kazanmış birçok tecrübeli sporcuyu kadrosunda barındırıyor. Rakibin çok güçlü olması elbette ki insanı etkiliyor. Bu kadroya karşı iyi mücadele etme arzusuyla sahaya çıktık. Kupayı alma hedefimizin yanı sıra Kayseri’yi en iyi şekilde temsil etmek, güzel hentbol oynamak istedik. Güzel hareketler izleyenleri de oyunun için çeker” dedi.

Öğrencilerinin Rainbow Kayseri formasını gururla taşıdığını ve bu disiplinle sahaya çıktığını belirten Aşcı; “Sporcu kardeşlerimin eline sağlık, onlara çok teşekkür ederim. Rakibin üstünlüğünden etkilenmeden; ki genç bir kadro için oldukça zordur; oyunlarına yoğunlaştılar, motivasyonlarını bozmadılar. Ellerinden geleni yaptılar.

İLKLERİN SEZONU
Hüseyin Aşcı, bu sezon başına Süper Lig’e çıkan Rainbow Kayseri’de ilk baş antrenörlük deneyimini yaşadığını ifade ederek; “Kayseri’de geçirdiğim kısa süre içerisinde büyük keyif aldım. Bir Türk takımını Avrupa kupasına götürme yolunda katkım oldu. Çok mutluyum. Bu takımın elde ettiği başarılarda kulüp yönetiminin, benden önce çalışan antrenör arkadaşlarımın büyük emeği var” dedi.

TARAFTARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER
En önemli konuyu sona bıraktığını belirten Aşcı, sözlerini şöyle bitirdi: “Sezon boyunca takımını evde ve deplasmanda yalnız bırakmayan Kayseri taraftarlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Onların desteklerine paha biçilemez.”

Bakmadan Geçme