'Çok kısa süre içerisinde hentbola adını altın harflerle yazdırdı'

Depremde Hayatını Kaybeden A Milli Erkek Hentbol Takımının Kaptanı Cemal Kütahya'yı Yakınları Anlattı.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra A Milli Hentbol Takım kaptanı Cemal Kütahya’dan üzücü haber gelmişti. Cemal Kütahya’nın vefatı, ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Milli Takım’da birlikte çalıştığı arkadaşlarını da derinden yaraladı. A Milli Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, akrabası Serdar Yıldırım ve takım arkadaşı Alp Eren Pektaş, Kütahya hakkında Spor Arenadan Gamze Türk’e özel açıklamalarda bulundu.

“Çok kısa süre içerisinde hentbola adını altın harflerle yazdırdı”

Serdar Yıldırım: “Üniversite hayatımız birlikte geçti. Cemal ile 2006 yılından beri birlikteydik.  Aynı sınıftaydık. O süreçten beri hiç ayrılmadık. Birbirimize hiçbir zaman ayrılmayacağımıza dair bir söz verdik. Bu sözü de gerçekleştirdik. Ben, onunla çok gurur duyardım. Bizim için güçlü bir kahramandı. Hayatımda gördüğüm en yetenekli sporculardan biriydi. Cemal, çok kısa bir süre içerisinde çıtayı çok yükseklere çıkararak hentbola adını altın harflerle yazdırdı. Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Konya’da Cemal adına bir salon açılacak. Biz bu haberi duyunca çok mutluluk duyduk.”

“Milli takımda sakatlıklarını unutur, mücadeleyi asla bırakmazdı”

A Milli Hentbol takımı başantrenörü Okan Halay şu açıklamalarda bulundu: “Cemal ile tanışmamız çok eskilere dayanıyor. Bizim bir hazırlık kampımız vardı Cemal’i oraya çağırdık. Yeni oyuncuları değerlendirme kampıydı. Cemal ile ilk defa orada tanışma fırsatımız oldu. O zamanlar yeni hentbola başladığı için çok yeterli değildi. Atletik özelliklerinin vermiş olduğu yeteneklerle de birleşince hentbolda ilerde çok başarılı olacağının sinyalini vermişti. O zamandan sonra da hentbola çok iyi tutundu. Hentbolda inanılmaz başarılar elde etti. Aynı zamanda bizim gülen yüzümüzdü. Arkadaşları ile espri yapmayı çok severdi. Tüm gençlerimize örnek olacak bir yapıda sporcuydu. Cemal ile unutamadığım anım ise; Cemal hiçbir zaman mücadeleyi bırakmazdı. En önemli özelliklerinden birisi Milli takımda sakatlıklarını unutur, geri plana atardı. Ne olursa olsun savaşır yapıda birisiydi. Milli takım onun için vazgeçilmez bir unsurdu.”

“Terinin son damlasına kadar mücadele ederdi”

Alp Eren Pektaş ise şu açıklamalarda bulundu: “Yıllarca birlikte mücadele ettik. Cemal hep pozitif birisiydi. Onu kaybetmek çok büyük bir acı. Cemal sporcu olarak inanılmaz mücadeleci bir insandı. Sahada terinin son damlasına kadar mücadele ederdi.”

 

Bakmadan Geçme