Danimarka Favori Olduğuna İnanıyor

A Milli Bayan Hentbol Takımımızın 2013 Dünya Şampiyonası play-off turunda karşılaşacağı Danimarka Antrenörü Jan Pytlick, ekibini favori görüyor.

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) resmi sitesi eurohandball.com’aaçıklamalarda bulunan Jan Pytlick, 2008 yılında sadece 1 gol farkla eledikleri Milli Takımımıza karşı çoktecrübesiz ve genç bir takım olduklarını, geçen zamanda oyuncularının hem kulüplerinde hem de milli takımda deneyimkazandıklarını söyledi.

Pytlick,Türkiye’nin hala çok iyi bir kadroya sahip olduğunu vurgularken, şunlarısöyledi: “Türkiye, hala geniş ve iyi bir kadroya sahip bir takım. Onların bazımaçlarının görüntülerini izledim. Türkiye çok iyi bir takım. Türkiye’ye saygımvar ancak favori biziz”dedi.

27 Mayıs Pazartesigünü Kopenhag’da kampa girecek olan Danimarka Milli Takımı, 2 Haziran Pazar günüAnkara’da Milli Takımımız ile oynayacağı play-off birinci maçı için 29 Mayıs’taTürkiye’ye hareket edecek.

Danimarka adaykadrosunda şu isimler yer alıyor.

Kaleciler:Søs Søby (Viborg HK)Rikke Poulsen (KIF Vejen) Sandra Toft (Team Tvis Holstebro)

SolKanat: Ann Grete Nørgaard(Team Tvis Holstebro) Maria Fisker (Viborg HK) Mie Augustesen (ThüringerHC)

SağKanat: Maibritt Kviesgaard(FC Midtjylland) Trine ØstergaardJensen (FC Midtjylland) Anne Mette Pedersen(Ringkøbing Håndbold)

OyunKurucular:Stine Jørgensen(Aalborg DH) Pernille Holst Larsen (Viborg HK) AnneSofie Hjort Nielsen(Ringkøbing Håndbold) Jane Schumacher (Skive fH)Lærke Møller (FC Midtjylland)Kristina Kristiansen (Team TvisHolstebro) Lotte Grigel (Team Esbjerg) LineJørgensen (FC Midtjylland)Camilla Dalby (Randers HK) Louise Burgaard (Team TvisHolstebro)

 

Pivotlar: Mette Gravholt (TeamTvis Holstebro) , Susan Thorsgaard (FC Midtjylland) Marianne Bonde Pedersen(FIF)

Bakmadan Geçme