• Haberler
  • Dünya Hentbolu
  • Danimarkalı Hentbol Efsanesi Mikkel Hansen, Kariyerini Olimpiyat Altınıyla Taçlandırdı

Danimarkalı Hentbol Efsanesi Mikkel Hansen, Kariyerini Olimpiyat Altınıyla Taçlandırdı

Danimarkalı hentbol efsanesi Mikkel Hansen, kariyerini en anlamlı şekilde noktaladı: Boynunda bir Olimpiyat altın madalyasıyla. Mikkel Hansen'in Başarıları Nedir? Detaylar Haberimizde.

Fransa'nın Lille kentindeki Stade Pierre-Mauroy'da gerçekleşen finalde Danimarka, Almanya'yı yenerek altın madalyaya uzandı ve 36 yaşındaki Hansen'in muhteşem kariyerine görkemli bir son verdi. Birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyisi olarak kabul edilen Hansen, böylece hentbol dünyasına veda etti.

Mikkel Hansen, birkaç gün önce kariyerini noktalayan diğer büyük hentbolcu Nikola Karabatić'in ardından sporu bırakan ikinci büyük isim oldu. Karabatić, Fransa'nın çeyrek finalde elenmesiyle aktif spor hayatına veda etmişti. İki sporcu da Paris 2024'ün kariyerlerindeki son turnuva olacağını önceden açıklamışlardı.

Mikkel Hansen, sadece altın madalya kazanmakla kalmadı, aynı zamanda diğer oyuncular, antrenörler ve tarihi ana tanıklık eden dolu tribünler tarafından hak ettiği övgüyü aldı.

Danimarkalı Hentbol Efsanesi Mikkel Hansen, Kariyerini Olimpiyat Altınıyla Taçlandırdı

Danimarka'nın doğusundaki Helsingør'de doğan Hansen, hentbolu adeta damarlarında taşıyordu; babası Flemming, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda Danimarka'yı temsil etmişti. 2005 yılında GOG ile profesyonel kariyerine adım atan Mikkel, 2007'de Danimarka milli takımında forma giymeye başladı.

Neredeyse 20 yıl süren kariyerinde Hansen, 2011, 2015 ve 2018 yıllarında IHF Dünya'da Yılın Oyuncusu seçildi ve bu süre zarfında sporun zirvesinde ne kadar uzun süre kaldığını gösterdi.

Milli takım kariyerinde birçok başarıya imza atan Hansen, 2011 IHF Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandıktan sonra 2012 EHF EURO'da altın madalya kazandı.

Danimarka, 2008 ve 2012 Olimpiyat Oyunları'nda büyük başarılar elde edemese de, 2016 yılında Hansen'in önderliğinde Danimarka, ilk Olimpiyat altın madalyasını kazandı. Hansen, turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi, All-star sol kanat ve final maçında en skorer oyuncu oldu.

 

 

Bu zafer, Danimarka için bir dönüm noktası oldu. Hansen'in kilit rol oynadığı Danimarka, 2019, 2021 ve 2023 yıllarında IHF Dünya Şampiyonası'nı kazandı, Tokyo'da gümüş madalya aldı ve geçtiğimiz hafta sonu Paris'te altın madalyaya uzandı. Ayrıca bu yıl Almanya'da düzenlenen EHF EURO'da gümüş madalya kazandı.

Hansen, üç kez IHF Dünya Şampiyonası MVP'si seçildi ve kariyerini toplamda 12 büyük madalya ile noktaladı; bunların yarısı altın madalyaydı. Uluslararası kariyerine başlamadan önce Danimarka, hiçbir büyük turnuvada şampiyonluk yaşamamıştı.

Ancak Hansen, en prestijli kulüp ödülü olan EHF Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başaramadı. Paris Saint-Germain ile 2017 yılında ve son kulübü Aalborg Håndbold ile iki ay önce bu turnuvada finalde kaybetti.

GOG ve Paris Saint-Germain dışında, AG København ve Barça'da da iki yıl forma giydi. Kariyeri boyunca toplamda 32 yerel kupa kazandı; bunlardan dokuzu Fransa ligi şampiyonluğuydu.

Hentbol sahasında zekası ve yeteneği ile sayısız yeni hayran kazandıran bir golcü olan Mikkel Hansen'e şimdi veda zamanı: Farvel, Mikkel, tak og tillykke.

Kaynak: IHF / EHF / kolektiff images, Fotoğraf: Jure Erzen / kolektiff

Bakmadan Geçme