Değerlerimizin farkında mıyız?

Yazarımız Günal Ensari, Hentbolun en değerli unsurlarına ne kadar değer verdiğimizi sorguluyor.

Değerlerimizin farkında mıyız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değerli Hentbol Dostlarım,

Her fırsatta ve her platformda dilimin döndüğü kadar şunu söylemeye gayret ediyorum. ”Hentbolun değeri arttırılmalı”

Hentbola değer katan bir çok unsur var. Sanal medyada hentbola sıcak haber ile değer katan unsurlardan “Hentbolhaber.Net’in” yanı sıra, hentbola değer katan en önemli unsurlardan biri de tek yazılı ve devamlılığı olan “Hentbol Magazin” dergimizdir.

Bu kalitede bir derginin ne kadar zor şartlarda çıkartıldığını yakından bilen biriyim. Güncel bilgilerin takip edilmesi, toplanması,  yazılması, hassasiyetle resimlerin seçilmesi, yazıların düzeltilmesi, haber haline getirilmesi, sayfa düzenlerinin hazırlanması, bir harf hatasının olmaması için ince ince detaylı kontrollerin yapılması v.b. her aşaması büyük bir sorumluluk ve  titiz bir çalışma gerektirir. Bu yetmiyor. Önemli bir faktör daha. O da ekonomik boyutu. En azından derginin yaşabileceği kadar bir bütçeye ihtiyacı var.  Ekonomik şartların el vermediği bir durumda da şimdiye kadar belli bir oranda fedakarlık yaparak derginin kalite timsali mağazalardaki raflarda yerini alması için çaba harcandığını da biliyorum.

Uğur Kılıç arkadaşımızın mağazalarda yeterince şatışının yapılamaması nedeniyle finansal sorun gereği Hentbol Magazin dergisinin Nezih, Kitap San, Remzi ve D&R gibi prestij timsali mağazalarda tüm yazılı dergiler arasında yerini alırken artık 50. sayıdan sonra raflardaki yerini alamayacağı haberini okuyunca nasıl üzüldüğümü anlatamam. Çünkü Hentbol Camiası olarak ayda 500 adet dergi satın almıyoruz. Bir sandviç ücretine eş değer olan  dergimizi o sayıda resmi ve ismi geçen dostlarımız satınalsa bu sayıyı yakalarız diye düşünüyorum.

Uğur Kılıç ve Metin Kılıç arkadaşımız şu anda hentbola bu dergiyi çıkartarak ne denli büyük bir hizmet verdiklerinin herhalde camia olarak farkında değiliz. Elimizde bulunan çok önemli bir prestiji kaybetmek üzere olduğumuzun da farkında değiliz.

Çevremdekilere her fırsatta bu dergi ile ilgili, üzerine titremeli ve sahiplenilmeli diye bahsettim ve bahsediyorum.

Hentbol camiası kulüp, antrenör, sporcu, hakem, gözlemci ve seyirci olarak kendini bir cümlesinin veya  bir resminin içinde görebildiği “Hentbol Magazin” dergimizi,  gelin el ele vererek diğer branşlarla birlikte yer aldığı perstij raflarında tutmaya gayret edelim.

Bunu başaracak güce sahip olduğumuza inanıyorum.

Sağlıkla kalın.




Bakmadan Geçme