Denizli’de Minik Ellerden Hentbol Ziyafeti

Denizli kendine has bir hentbol turnuvasında marka olmaya ilerliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ve Denizli Hentbol İl Temsilciliğinin katkılarıyla, geçen sezon 35 takımın katılımının sağlandığı ,  250 minik hentbolcu , bu yıl ise 280 minik ellerin hentbol sahalarında mücadele etmesi ile rekor katılıma ulaştı.

Denizli Hntbol Ailesinin , Hentbolealtyapılar düzeyinde en büyük hizmetlerden birisi olduğuna inandıkları bu Turnuvanın, geçen 1.liğinialan takımı bu yıl Okul küçükler kategorisinde Türkiye Finallerinekatılarak ne kadar verimli bir turnuva olduğunu ispatlamıştır.

Denizli Minik Eller Şampiyonasında , Nizamihentbol sahasını enlemesine kullanıp 2 adet mini hentbol sahasıçıkararak, Avrupada uygulanan sisteme birebir uygulanmıştır. Kalelerölçülere uygun olarak özel olarak yaptırılmıştır. Turnuvaya katılan tümsporculara tişört ve şort verilerek müsabakaların rengarenk oynanmasısağlanmış olup, turnuva anısına hepsinde birer hatıra bırakmış olunmakta.Turnuva boyunca yapılan etkinliklerle, çocukların eğlenerek hentboloynamaları öğrenmeleri sağlanmaktadır. Antrenörler ve hakemlerinçocuklar üzerindeki etkisini tamamen kaldırarak ,öğretici hakemlik veyapıcı antrenörlük ilkeleri ile hentbol başlangıcında hentbolüneğlenceli bir oyun olduğu vurgusu yapılmaktadır.

Bu yıl2.sini düzenlenen turnuvada , hedef turnuvayı ege bölgesiturnuvasına dönüştürmek ve ilerleyen zamanlarda ulusal ve uluslararasıboyut kazandırmak.Türk hentbolünün kurtuluşununhenbole başlarken sevgi, saygı ,dostluk ve eğlence ile olacağıdüşüncesindan hareket eden Denizli Hentbol Ailesi,  piramidin altının genişiliğinin zirvesinininyüksekliğini belirleyeceği ilkesini benimsemiş bulunmakta.

Denizli Hentbol Ailesi, Denizli gibi illerde 300’e yakın sporcunun katılımı sağlanıyorsa, bu tip turnuvaların daha da yayıldığı anda oluşabilecek olan hentbol ailesinin çok büyük bir etki alanın olabileceğini düşünüyorlar.

Haber

 

 Haber / Foto : İsmail Başka

Bakmadan Geçme