Deprem yaratan transferler 2

VELUX EHF Şampiyonlar Liginde yeni sezon öncesi gerçekleşen en sansasyonel transferlerin ikinci bölümü… Hangi yıldız nereye gitti, işte cevapları…

HENTBOLHABER.NET – Bu transfer sezonuna Sol Kanat oyuncuları damga vurdu. Sezon öncesi sıralamayı da bu transferler değiştirdi. Valero Rivera’nın Nantes’dan Barcelona’ya, Dominik Klein’ın Kiel’den Nantes’a ve Uwe Gensheimer’in Löwen’den Paris’e transferi en büyük transfer listesini şekillendirdi. 2016 VELUX EHF FINAL4 katılımcıları Kielce, Veszprem, PSG ve Kiel en büyük 10 transferi yapan kulüpler arasında yer aldı.

DEPREM YARATAN TRANSFERLER 1

10. LUKAS NILSSON – THW Kiel

THW Kiel, İsveç yeteneklerini renklerine bağlama geleneğini devam ettirdi. Wislander, Olsson ve Lövgren gibi yıldızların forma giydiği takım, 19 yaşındaki Lukas Nilsson’u Ystads IF’den transfer etti. 2 defa İsveç Ligi Gol Kralı olan Nilsson, ilk Avrupa deneyimini geçen sezon EHF Kupasında yaşadı. Lukas Nilsson ayrıca Rio Olimpiyatlarında İsveç kafilesinin en genç oyuncusuydu.

Haber

9. IVAN CUPIC – HC Vardar

2008’de geçirdiği bir kazada yüzük parmağını kaybeden Ivan Cupic bir hentbolcu olarak hep örnek olmayı başardı. Milli Takım ile pek çok madalya kazanan Hırvat Sağ Kanat son olarak Kielce ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Cupic, Polonya’da geçirdiği 4 yıldan önce Rhein-Neckar Löwen ve Slovenya şampiyonu Velenje’de oynadı.

8. FILIP IVIC – KS Vive Tauron Kielce

RK PPD Zagreb’in başarılı kalecisinin peşinde pek çok kulüp koştu ancak 23 yaşındaki Zagreb doğumlu yetenek tercihini son Şampiyonlar Ligi şampiyonundan yana kullandı. İvic, efsane kaleci Slawomir Szmal ile aynı formayı giyecek. Ivic, 2013 Dünya Şampiyonasında bronz madalya kazanan kadroda yer aldı.

Goalkeeper training ???… #handball #kielce @vivetauronkielce ??

A photo posted by Filip Ivić ?️16 (@filipivic16) on

7. LUKA STEPANCIC – Paris Saint Germain Handball

25 yaşındaki Sağ Oyun Kurucu için 2015/16 Sezonu iyi başlamadı. Dizideki sakatlık nedeniyle zor günler geçiren genç oyuncu Rio 2016’da Hırvatistan kadrosunda yer almayı başardı. 2019’a kadar PSG’ye imza atan Stepancic daha önce vatandaşları Kopljar ve Vori’nin yaptığı gibi Fransız ekibinin gücüne güç katacak.

Haber
6. ANDREAS WOLFF – THW Kiel

Ocak ayında Wolff Almanya’da kahraman ilan edildi. Genç kaleci ‘Kötü Çocuklar’ın (Bad Boys) sansasyonel Avrupa şampiyonluğunda (EHF EURO 2016) kilit oyuncularından biriydi. Wolff, Rio’daki Olimpiyat Oyunlarında da en fazla kurtarışı yapan ikinci kaleci olarak EHF EURO 2016’daki performansının tesadüf olmadığını ispat etti.

Wolff’u HSG Wetzlar’dan transfer eden THW Kiel artık kadrosunda hem Avrupa Şampiyonasının hem de Olimpiyat Oyunlarının altın madalyalı (Niklas Landin) kalecilerini kadrosunda barındırıyor. 

Haber

5. GUDJON VALUR SIGURDSSON – Rhein-Neckar Löwen

Olağan şartlarda 37 yaşındaki bir sporcunun yılın en iyi 10 transferi arasında olması beklenmez ancak Gudjon Valur Sigurdsson hiçbir zaman olağan şartların adamı olmadı.

Yaş almak İzlanda Milli Takımının Gol Kralı için normal kişilerdeki etkiyi yaratmıyor. 2008 – 2011 yılları arasında Löwen’de forma giyen oyuncu daha sonra THW Kiel’e ve sonra da FC Barcelona’ya transfer olmuştu. Sigurdsson, Kobenhavn’da da forma giydi. İzlandalı yıldız Alman şampiyonu kadrosunda Uwe Gensheimer’in boşluğunu dolduracak.

Sol Kanat Sigurdsson, 4 farklı takım ile 5 defa VELUX EHF FINAL4’da mücadele etti.

Celebrating our 13th anniversary at the gym?? Love you baby❤️❤️❤️ #anniversary #howwespendourvacation #different

A video posted by Gudjon Valur Sigurdsson (@gudjonvalur9) on

4. DRAGAN GAJIC – Telekom Veszprem

Montpellier’de beş yılın ardından 2015 Dünya Şampiyonasının Gol Kralı Dragan Gajic, Macar devi Veszprem’e transfer oldu. Slovenyalı yıldız yeni takımında Sağ Kanat pozisyonunda milli takım arkadaşı Gasper Marguc ile oynayacak. 32 yaşındaki Gajic, gelmş geçmiş en iyi penaltıcılardan biri olarak biliniyor.

Last match before some days off??? #coupedefrance #MHB #Mizuno

A photo posted by dGajicGajo (@dgajicgajo) on

3. JOAN CANELLAS – HC Vardar

Danimarka’daki EHF EURO 2014’ün Gol Kralı Joan Canellas, vatandaşı Raul Gonzales yönetimindeki Vardar’da oynamayı seçti. THW Kiel’deki iki sezonun ardından 2013 Dünya Şampiyonu Canellas, başka bir Kiel oyuncusu Brezilyalı Pivot Rogeiro Fereira ile Üsküp’ün yolunu tuttu.

Kardeşi Marc’ın hala formasını giydiği Granollers’da kariyerine başlayan Canellas, daha sonra Ciudad Real/Atletico Madrid’de forma giydi. 2013’de HSV Hamburg’da top koşturan Canellas’ın Almanya’da son durağı Kiel oldu. Katalan yıldız Vardar ile 2019’a kadar anlaştı.

2. DEAN BOMBAC – KS Vive Tauron Kielce

Slovenyalı Oyun Kurucu Dean Bombac geçen sezon Pick Szeged formasıyla VELUX EHF Şampiyonlar Liginde 101 gol kaydetti. Takımının en önemli oyuncularından biri olan 27 yaşındaki yıldız artık Talant Dujshebaev’in öğrencisi. Bombac; Szeged’e katılmadan önce Koper, Minsk ve Aix-en-Provence takımlarında oynadı. Bombac, Rio 2016’da takım arkadaşı Zorro ile (Uros Zorman) ile Slovenya’yı çeyrek finale taşıdı.

1. UWE GENSHEIMER – Paris Saint Germain Handball

PrOfesyonel kariyerinde oynadığı tek takım olan Rhein-Neckar Löwen ile geçen sezon ilk Bundesliga şampiyonluğunu yaşayan Gensheimer; dizindeki sakatlık nedeniyle Ocak ayında Almanya’nın Avrupa Şampiyonası maçlarını tribünden izlemek zorunda kaldı. Ağustos ayında Olimpiyat Oyunlarında bronz alan Alman yıldız, Rio 2016’nın Yıldız Takımına da girdi.

Mannheim doğumlu Uwe Gensheimer, 13 yıl formasını giydiği Löwen’den hayatının ilk transferini Paris’e yaptı. Gensheimer, Barcelona ve Kiel gibi devlerden de transfer teklifleri almıştı. 29 yaşındaki müthiş yetenek, evden ilk ayrılışı için hedefi bu sezon ilk VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak olan yıldızlarla dolu Paris’i seçti.

#UG3

A video posted by Uwe Gensheimer (@uwegensheimer) on

Vielen Dank an meine Teamkollegen für diese wunderbare Bildcollage!!!?

A photo posted by Uwe Gensheimer (@uwegensheimer) on

Björn Pazen / ehfcl.com

Bakmadan Geçme