Derya Tınkaoğlu : “İzmir Evim Gibi”

İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Takımı'nın usta file bekçisi Derya Tınkaoğlu, üç sezonluk bir aradan sonra yuvaya geri döndü.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Hentbol Takımı’nın 2011’de kazandığı Türkiye Kupası’nda büyük rolü olan kaleci Derya Tınkaoğlu, üç sezonluk bir aradan sonra yeniden mavi-beyazlı formaya geri döndü. Büyükşehir Belediyespor’da 2008-2011 yılları arasında görev yapan Derya Tınkaoğlu, kazandığı kupanın ardından Maliye Milli Piyango, Çankaya Belediyespor ve Muratpaşa Belediyespor takımlarında oynamıştı. Çeşitli yaş kategorilerinde “En iyi kaleci” ödülleri kazanan tecrübeli hentbolcu, 2009 Akdeniz Oyunları’nda milli takımımızın kalesini de korumuş, geçen yıl ise Muratpaşa Belediyespor’da lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşamıştı.

 Haber

İZMİR EVİM GİBİ

Milli formayı ilk kez 2007 yılında İzmir’de İspanya’ya karşı giydiğini belirten tecrübeli file bekçisi, “İzmir hayatımda çok önemli bir yere sahip. İlk Türkiye Kupası’nı burada, İzmir Büyükşehir Belediyespor formasıyla kazandım. Üç sezon boyunca en özel günlerimi burada ve takım arkadaşlarımla yaşadım. Hentbolu veda etmeyi düşünürken kulübümden aldığım teklifi hemen kabul ettim. Bu sezon lig, Türkiye ve Avrupa Kupası’nda İzmir’i en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

 Haber

İzmir Büyükşehir Belediyespor’dayken 2011’de kaçan lig şampiyonluğunu unutamadığını da sözlerine ekleyen Derya Tınkaoğlu, “Türkiye Kupası’nı kazandıktan hemen sonra lig finaline çıktık. Rakibimiz Üsküdar Belediyespor’du. O gün 5 as oyuncumuz sakatlıkları nedeniyle maça çıkamadılar. Buna rağmen çok iyi mücadele ettik. Lig şampiyonluğunu kılpayı kaçırdık. Şimdi yarım kalan bu işi başarmak için döndüm” diye konuştu.

Bakmadan Geçme