Dikili’li hentbolcular salonlarını geri istiyor

İzmir'in Dikili ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarken yakalanan ve spor salonuna götürülen göçmenlerle ilgili şikayetler arttı.

İzmir’in Dikili ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarken yakalanan ve spor salonuna götürülen göçmenlerle ilgili şikayetler artarken, bir basın açıklaması yapan siyasi parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve sporcular verilen zararlardan dolayı spor salonunun kullanılamadığını öne sürdü.

Dikili ilçesinde, yeni bir yaşam ümidiyle Avrupa’ya kaçmak isterken yakalanan ve daha sonra ise geçici olarak Anadolu Semih Tınay Lisesi Spor Salonu’na yerleştirilen göçmenlerle ilgili sorunlar büyüyor. Konuyla ilgili bir araya gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, sporcular, öğrenciler, spor kulübü yöneticileri, CHP ve MHP parti üyeleri ile belediye meclis üyeleri de bir basın açıklaması yaptı. Atatürk Meydanı’nda yapılan açıklamada, spor salonuna yerleştirilen mültecilerin sorununun çözümü istendi.

Haber

Dikili Güneş Spor Hentbol Takımı yöneticisi Bekir Argun, spor salonunun kullanılamaz hale geldiğini öne sürerek, “Bu sorunun bir parçası olduk. Diyoruz ki; bir yıl önce çocuklarımızdan yetişkinlerimize kadar 7’den 70’e tüm Dikili halkının ve sporseverlerin yararlanması için yenilenen ilçe spor salonumuz, verilen zararlardan dolayı bugün tamamen kullanılamaz haldedir. Bunun yanı sıra yine yasa dışı geçişlerde yakalan mültecilere kısa süre önce tahsis edilen Semih Tınay Anadolu Lisesi Spor Salonu da büyük ölçüde tahrip edilmiş, hatta son olarak yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir. Şöyle ki; Semih Tınay Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenci kardeşlerimiz, Semih Tınay Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda konaklattırılan mülteciler ile aynı yaşam alanlarında karşı karşıya getirilerek sağlık, güvenlik ve kötü alışkanlıklara yönelme riskleriyle baş başa bırakılmıştır. Bilime, ilime dair çalışma ve eğitimlerle teşvik edilmesi gereken öğrenci kardeşlerimiz maalesef mültecilerin kendi aralarında yaşadığı kimi zaman şiddette içeren olumsuzlukların tanığı yapılmışlardır. Bu durum hem öğrenci kardeşlerimizi hem de velilerimizi büyük ölçüde kaygılandırmakta ve korkutmaktadır. Hatta çok sayıda velinin çocuklarını okula göndermeme yönünde düşünceleri hakimdir. Amacımız asla ve asla mağdur durumdaki mültecilerin mağduriyetlerini daha da attırmak değildir” dedi.

Haber: IHA




Bakmadan Geçme