Dinamo’yu durdurabilene aşkolsun

Sezona hızlı başlayan Dinamo Bükreş, Şampiyonlar Liginde maç fazlasıyla Beşiktaş Mogaz’dan liderliği aldı.

HENTBOLHABER.NET – Üst üste iki maçta yüzde 64 şut verimliliğine ulaşan Dinamo Bucuresti, D Grubunda haftanın açılış maçında HC Motor Zaporozhye’yi 35:31 mağlup etti.  Bu galibiyet, 2005 yılında Tatran Presov’a karşı aldıkları galibiyetin ardından Bükreş ekibini VELUX EHF Şampiyonlar Ligi tarihindeki ikinci zaferi oldu.

*Maçın ilk yarısında 6:0 savunmayı başarıyla uygulayan Dinamo, bunun meyvesini aldı. Motor, oyunun kontrolünü hiç alamadı.

*Hırvat Sağ Oyun Kurucu Jakov Vrankovic 8 gol ile Dinamo’nun en skorer oyuncusu oldu.

*Romanya ekibi, 2 maçta aldığı 3 puan ve maç fazlası ile grubun yeni lideri oldu.

*Nantes ile beraber kalan ve Bükreş’te kaybeden Motor, grubun en tecrübeli ekibi olarak hala galibiyete ulaşamadı.

Dinamo Bucuresti (ROU) – Motor Zaporozhye (UKR) 35:31 (15:13)

Geçen hafta Holstebro’da son saniyede 1 puan bırakan Dinamo, Motor karşısında da maça parlak bir başlangıç yapmadı.

Ukrayna ekibi tabela dakika 23’ü gösterirken skoru 9:13 yaptı. Bu dakikada Dinamo Antrenörü Eliodor Voica’nın aldığı mola “kızıl köpekler”i uyandırdı.

Son 7 dakikada savunmayı iyice sıkılaştıran Dinamo, ilk yarıyı 15:13 önde bitirdi. Dinamo’nun 15 golünün 12’si oyun kuruculardan geldi.

Motor ikinci yarının başında oldukça hızlıydı. Ukrayna ekibi Rumen şampiyonunun yıldızları Esteki (7) ve Vranjkovic’in gollerine (8) de gecikmeden cevap verdi. Motor, Dinamo’nun moralini bir an olsun bozmamış görünüyordu. 43. Dakikada skor 25:21 oldu. Dinamo’nun almış olduğu 8 tane 2 Dakika Cezası da Rumen ekibinin tıkır tıkır işleyen oyununu bozamadı.

Dinamo Antrenörü Eliodor Voica; “Tam anlamıyla bir Şampiyonlar Ligi maçı oldu. İlk yarıda iyi oynamasak da moralimizi bozmadık ve daha iyi performans göstermeyi başardık. Şampiyonlar Ligi’nde hep yer alan çok güçlü bir takımı yendik. Dört sayı farkı kapatıp beraberliği sağladık. O dakikaların üstesinden geldiğimiz için mutluyum” dedi.

Dinamo oyuncusu Jakov Vrankovic; “Her şeyden önce taraftarımıza teşekkür ederim. Gerçekten 8. Oyuncu oldular. Onlar olmadan çok zor olurdu. Motor büyük deneyime sahip bir ekip, bu yüzden büyük bir iş başardık. Ama henüz tam potansiyelimizi göstermedik” dedi.

Motor Antrenörü Mykola Stepanet; “Bu büyük bir maç oldu. Pek çok hata yaptık. Sakat olan 5 oyuncumuz vardı. O yüzden rotasyonda sıkıntı yaşadık” dedi.

Motor oyuncusu Igor Soroka ise ;”Erken öne geçtik ancak birkaç hata yaptık. Rakibimizin yaklaşmasına ve durumu eşitlemesine izin verdik. Onlar öne geçtiği zaman yakalamak çok zordu. Ayrıca sakatlarımız da bizi çok etkiledi” dedi.

Adrian Costeiu / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: @csdinamo Facebook

Bakmadan Geçme