Dişi Atmacalar son deplasmanda

Karadeniz ekibi Ardeşen, son deplasman İzmir'den galip ayrılmak istiyor.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar Süper Ligi’nin 17. haftasında, Karadeniz ekibi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Ege temsilcisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne konuk oluyor. Bu maç, Süper Ligi’in normal sezonundan Ardeşen GSK’nın son deplasmanı olacak.

Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Üsküdar Belediyesi SK’yı İstanbul’da 29-37 mağlup ederek rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde eden Ardeşen GSK, 7 Mart Cumartesi günü İzmir Celal Atik Spor Salonu’nda oynanacak olan Süper Lig 17. hafta mücadelesi için İzmir’de kampa girdi.

Teknik direktör Hikmet Vurgun gözetiminde, Serdar Yereli Spor Salonu’nda hazırlıklarına başlayan Dişi Atmacalar, mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak.

Ardeşen GSK kafilesi ile birlikte İzmir’de bulunan ve idmanı takip eden basın sözcüsü Ömer Faruk Zenginal,  sorularımızı yanıtladı.

“NORMAL SEZONU PUAN KAYBI YAŞAMADAN KAPATMAK İSTİYORUZ”
Süper Lig’in normal sezonunda sona yaklaştıklarını anımsatan Zenginal; “Play-off öncesi İzmir deplasmanından sonra evimizde 1907 Kanaryaspor ile karşılaşacağız. Cumartesi günü güçlü bir takım olan İzmir BŞB’ye konuk olacağız. Rakibimizle kendi evimizde yaptığımız karşılaşmayı kazanmıştık. Şimdi de kazanıp 2 puanla Ardeşen’e dönmek istiyoruz. Ligin son maçında ise 1907 Kanaryaspor’u ağırlayacağız. Bu rakibimiz de saygı duyduğumuz, mütevazı bir kadroya sahip. Son maçımızı da kazanıp normal ligi 30 puanla kapatmak istiyoruz. Ardeşen GSK olarak play-off’da şampiyonluk için mücadele ederek, Rize’nin ve Ardeşen’in çok istediği şampiyonluk kupasını kaldıracağız” dedi.

Haber

ARDEŞEN ZORLU VİRAJDA
Ardeşen GSK olarak tarihi bir sezon yaşadıklarını ifade eden Zenginal; “14-15 Mart tarihlerinde Rize Ardeşen’de EHF Challenge Kupasında Polonya’nın ekol takımlarından Pogon Baltica’yı (Pogon Baltica Szczecin) ağırlayacağız. Çeyrek finalden yarı finale yükselme noktasında var gücümüzle mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim en büyük arzumuz Türk Hentboluna Avrupa’dan bir kupa kazandırmaktır. Kulüp olarak bunu başaracak güce sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

3 KUPADA DA İDDİALIYIZ
Ardeşen GSK olarak, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Challenge Kupas’nda final oynayarak şampiyon olmayı hedeflediklerini ifade eden Ömer Faruk Zenginal; “Sezon sonunda 3 kupayı kaldırmak inşaallah nasip olur. Üç kupada da iddialı bir ekip olarak, Ardeşen’e kupa ya da kupalar getirmek istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme