Disiplinli oynayan Montpellier kazandı

VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4 ikinci müsabakasında HC Vardar ile Montpellier HB karşılaştı.

HENTBOLHABER.NET – Yarı final ilk maçındaki HBC Nantes’ın finale adını yazdırmasının ardından HC Vardar – Montpellier HB maçı önem kazandı. Ya iki Fransız takımı final oynayacaktı yada son şampiyon adını tekrar finale yazdıracaktı.

Müsabakaya her iki takımda tutuk başladı. İlk 5 dakika Fransız ekibinin 0-1 üstünlüğü ile geçildi.  Hücumda şansız olan Makedon ekini Vardar idi. İki şutu direkten dönen Vardar skor üretmekte zorlandı. Ivan Cupıc ve Timur Dibirov ile gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Fransız temsilcisinde ise bu dakikalarda Porte Valentin 4 gol ile etkili oldu. 15.dakika geride kaldığında 7-6 Vardar’ın üstünlüğü vardı. 17.dakikaya geldiğinde Vardar, hücumda etkisiz oldu ve Montpellier HB’ye hızlı hücum şansı verdi ve skor 7-9 Fransız ekibi lehine oldu. Aradaki farkın açılmaması için Vardar antrenörü Raul Gonzalez mola aldı. 20.dakika 8-9 Montpellier lehine geçildi. 25-27.dakikalar arasında Fransız ekibi iki kişi eksik olmasına rağmen Vardar değerlendiremedi ve ilk yarıyı 11-14 geride kapadı.

İkinci yarıya Vardar istekli başladı ve sahanın en uzun oyuncusu Dainis Kristopans golü buldu. Üst üste hızlı hücumlardan golü bulan Vardar aradaki farkı kapadı ve tek sayıya indirdi 16-17. Maçın 40 dakikası geride kaldığında Fransız temsilcisinin kanatları ve pivot mevkisini iyi kullandı. Vardar ise hücumlarda çok zayıf kalırken 40.dakika 17-20 Montpellier HB lehine geçildi. 45.dakikada da Fransız temsilcisinin 20-21 üstünlüğü vardı. Bu dakikalarda Vardarlı oyuncular maçın hakemlerinin kararlarını beğenmediler ve itiraz etmeye başladılar.Maçın son 5 dakikasına girildiğinde son şampiyon Vardar 23-25 geride idi. İstatistiklerde Montpellier’de Porte Valentin 8 gol ile takımın yükünü çekiyordu. Maçın son dakikasına 27-27 beraberlik ile girildi. Fransız temsilcisinde Diego Simonet golü atarak takımını 27-28 öne geçirdi. Vardar bu gol sonrası mola aldı ve  son şampiyon hücum şansını değerlendiremedi.

Haber

27-28 Montpellier’in galibiyetiyle iki Fransız takımı VELUX EHF Final4’da karşılaşacak.

Lanxess Arena istedi Nantes gerçekleştirdi

HBC Nantes ile Montpellier HB VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi’nin şampiyonu olmak için 27 Mayıs pazar günü mücadele edecekler.

 

 

Bakmadan Geçme