Djukic’in takımı Super Globe’da bronz aldı

Vive Tauron Kielce, Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanıyla katıldığı IHF Super Globe’da bronz madalyanın sahibi oldu.

HENTBOLHABER.NET – IHF Super Globe yarı finalinde Paris Saint-Germain’e 25:29 mağlup olan son VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu Vive Tauron Kielce şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

Bu yıl ilk IHF Super Globe’a katılan Polonya ekibi Al-Sadd’ı 11 sayı farkla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

AL-SADD (QAT) – VIVE TAURON KIELCE (POL) 25:36 (12:20)

Kielce, ev sahibi Al-Sadd karşısında ilk 20 dakikada zorlandı. Bu dakikadan sonra kontrolü ele alan Polonya ekibi ilk yarıyı 8 sayı farkla önde kapadı. Geçen sezon Beşiktaş Mogaz’ın gol kralı olan Sağ Kanat Darko Djukic de forma giydi.

Haber

Maç karşılıklı gollerle başladı. İlk 10 dakika sonunda Al-Sadd 6:5 öne geçti. İlk yarının ortalarında Kielce durumu 8:9 yaptı. Bu dakikadan sonra HC PPD Zagreb’den transfer edilen genç kaleci Filip Ivic (yüzde 39 kurtarış) kritik kurtarışlarla yaklaşık 4 dakika Al-Sadd hücumlarını savuşturdu. Ev sahibi sonraki golünü 19. Dakikada Abdullah Al Karbi ile buldu (11:9). 

Skor 13:9 iken Filip Ivic, Tunus Milli Takımı yıldızı Amine Bannour’un iki şutunu çıkardı. Polonyalı yıldız Mariusz Jurkiewicz’i durdurma çabaları başarılı olmayan ev sahibi ekip 25. dakikada 10:16 geriye düştü. İlk yarı 8 sayı farkla sona erdi.

Haber

Al-Sadd ikinci yarıda farklı varyasyonlar denese de başarılı olamadı. Son 15 dakikaya 18:30 skor girildi. Kielce antrenörü Talant Dujshebaev bu dakikadan sonra bile oyuncularını o bilindik üslubuyla farkı açmaları için teşvik etti… Maç Kielce lehine 11 sayı farkla sona erdi.

Haber

Kielce’nin efsane hocası Talant Dujshebaev 2016/17 öncesinde yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu sezon bizim için zorlu başlayacak çünkü pek çok oyuncumuz Olimpiyat Oyunlarına katıldı. Rio 2016’da 12 oyuncumuz vardı. Ve tecrübelerime göre olimpiyatlardan sonraki yıl en büyük sorun antrenör olur. Elbette çıkacak sorunların farkındayız. Bu sezon çok çok zor olacak,  özellikle ilk 2 ay. Çok sabırlı olmalıyız.”

Bakmadan Geçme