Doğunun Parlayan Yıldızı

Hentbolhaber.net olarak hentbola önemli hizmetlerde bulunan kulüpleri ve antrenörleri sizlere tanıtmaya devam ediyoruz. Sıradaki kulübümüz Gakkoşlar diyarı Elazığ'dan… Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele eden Elazığ Medical Park Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nü bu hafta sizlere tanıtacağız. Sözü fazla uzatmadan siz değerli Hentbolhaber.net okurlarını Elazığ Medical Park Antrenörü İsmail Bayraktar ile yaptığımız özel röportajla baş başa bırakıyoruz:

 

**Hocam Antrenörlerimizi tanıtmak adına kendinizden bahseder misiniz? Sporculuk, Antrenörlük, Milli Takım vb konularda…

HaberBayraktar- Sözlerime başlamadan önce Tüm Hentbol Camiasının ve bütün İslam Âleminin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ederken hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim. 

Kendimden biraz bahsetmek gerekirse kendimi tam bir Türkiyeli olarak görüyorum.  Benim babam Trabzon Oflu, Annem Urfalı, doğum yerim Ankara olmasına rağmen İzmir’de büyüdüm ve son olarak da Elazığ’dan evlendim.  Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum.

Aslında basketbolun içinden gelen birisi olmama rağmen 1991 yılında tanıştığım hentbola olan tutkum beni bu durumlara getirdi. Yaşadığım yer nedeniyle hentbol konusunda kendimi geliştirmek o kadar da kolay olmadı. Antrenörlük hayatıma atıldıktan sonra ülke çapında nerede bir kurs ve seminer yapılsa hepsine katılmaya özen gösterdim. Bugünlere gelmek için inanılmaz bir emek verdiğimi söyleyebilirim. Tabi bu konuda rahmetli Yaşar Sevim başta olmak üzere birçok büyük hocamızdan da destek aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Ama Rabbime çok çok şükür tüm emeklerimin karşılığını da teker teker alıyorum.

Elazığ Medicalpark Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Antrenörlüğümün yanında U-15 Milli takımda da görev almaktayım. Ülke hentbolunun başarıya aç olduğunu bilmekte, hentbol adına üstüme ne görev düşürse seve seve kabul edebileceğimi söyleyebilirim.

** Geçen seneki ligdeki pozisyonunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz, bu seneki hedefleriniz neler?

HaberBayraktar- Geçen sene Türkiye Bayanlar Deplasmanlı 1. Ligi A Grubu’nu 2. sırada bitirerek Play-Off’lara kaldık. Bu sene ile beraber ligdeki 3 yılımız olacak. Çok genç bir kadro ile mücadele ettiğimiz ligde kendi yetiştirdiğimiz sporcularla yakaladığımız bu başarıyı kulüp olarak çok önemsiyoruz. Bu genç sporcular ligde kazandıkları tecrübe ile önümüzdeki senelerde çok iyi işler yapacağından ve ileride ilimizi Süper Lig’de en iyi şekilde temsil edeceğinden, geleceğimizi garanti altına aldığımızı düşünüyoruz.

Lige çıktığımız 2010 sezonunda hedefimiz ligi ilk 3 takım arasında bitirmek olarak koymuştuk. Geçen sezon hedefimiz Play-Off’lara kalmak olarak belirlemiştik. Her iki senede koyduğumuz hedefe ulaştık. Bu sezon açılışında da hedefimizi Süper Lig olarak belirledik. İnşallah bu yoldaki hedefimize de ulaşarak bölgemizde de bir ilke daha imza atarız.

Haber

** Takımdan ayrılan ve transfer edilen sporcular, ya da transfer edilecek sporcular hakkında bilgi paylaşımında bulunabilir misiniz?

Bayraktar- Şu an itibarıyla geçen seneki mevcut kadromuzu korumaktayız. Aslında yönetim olarak Ağustos ayında yapacağımız toplantıda onay çıkması durumunda eksik gördüğümüz mevkilere oyuncu almayı düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili görüştüğümüz sporcularda var.

** Yeni sezon öncesi nasıl bir hazırlık dönemi planladınız?

Bayraktar- Bu sene 22 Eylül’de liglerin başlaması nedeniyle sezonu geçen seneye göre daha erken açtık. 3-5 Ağustos tarihlerinde Kıbrıs’ta yapılacak olan Plaj Hentbol Turnuvası’na katıldıktan sonra 15 günlük bir kamp yapmayı planlıyoruz.

Eylül ayının ilk haftalarında ülke genelinde yapılacak bir turnuvaya katılmayı planlıyoruz. Bu konu ile ilgili İzmir’den gelen bir teklif var kesinleşmesi durumunda oraya gitmeyi planlıyoruz.

** Gençler Ligi ile ilgili düşünceleriniz neler?

Bayraktar- Bence gençler Ligi’nin kurulması çok isabetli bir karar olmuş kanısındayım. Hani keşke bizde Süper Lig’e çıksaydık da takımımız Gençler Ligi’nde oynasaydı dediğimde olmuyor değil.

Kulüp olarak alt yapıları inanılmaz derecede önemsiyoruz. Zaten son iki yıldır aldığımız derecelerden de bunu açıkça belli ediyoruzdur. Bu sene yıldızlarda Türkiye 3. gençlerde de Türkiye 4.’sü olarak büyük bir başarıya imza attığımızı düşünüyorum. Sonuç olarak ben belki Elazığlı değilim ancak küçüklerde ve miniklerde aldığımız derecelerde insanların bazı söylemleri beni çok üzüyordu ve ben bu söylemleri kendime dert ediyordum. Örnek verecek olursak aldığımız her dereceden sonra işte çocukların yaşları büyük ama kimliğe küçük yazılmış yıldızlarda ve gençlerde neden yoksunuz gibi söylemlerin sonunu getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Özellikle son iki yıldır gençler kategorisinde Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasına girmenin yanında yıldızlarda da oynadığımız güzel hentbolu 3.’lükle süsleyerek, verdiğimiz tüm emeklerin meyvesini aldığımızı düşünüyorum.

Sonuç olarak bulunduğumuz bölge itibarıyla bayan hentbolunda bu durumlara gelmek gerçekten de çok kolay olmadı. Bunun için çok emekler verildiği açıkça ortadır.  Tabi ben tek başıma bunu başardım diyemem. Bu konuda bana destek olmanın yanında çıkarsızca çalışan birçok dostum var. Ama yinede yeterli değiliz özellikle çok başarılı olmak istiyorsak alt yapılarda daha çok çalışmalıyız.

**Sonuç olarak 2012/13 sezonu ile ilgili olarak temennileriniz nelerdir? Sponsorunuz hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Bayraktar- Öncelikle tüm takımlara sakatsız ve sorunsuz bir sezon diler, başarı temennilerimi iletmek isterim. Tabii ki en büyük temennim sezon öncesi koyduğumuz hedefe ulaşmak ve her zamanki gibi bir ilke daha imza atarak bölgemizden de bir bayan takımını Süper Lig’e çıkarmaktır. Kulüp olarak tüm çalışmalarımızı bu yönde yapacağız ve sonunda da her zaman yaptığımız gibi her şeyin hayırlısını isteyeceğiz.

Medicalpark Hastaneleri kurumsal olarak 17 hastanesi ile Türkiye’de söz sahibi ve spora yaptığı desteklerle de herkes tarafından bilinmektedir. İlimizde bulunan Elazığ Medicalpark Hastanesi geçen sene isim ve sağlık sponsorluğu konusunda anlaştık ve sözleşme imzaladık. Ancak biz Medicalpark Hastanesi’nden sponsorluk anlaşması yapmadan öncede çok büyük destekler aldık. Şu an takımımız bu durumlara gelmesinde Medicalpark Hastanesi’nin büyük payı vardır. Bu konuda onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Tabi neden Medicalpark Hastanesi? Ondan da az bahsetmek istiyorum… Aslında takımımızın adından da anlaşılacağı gibi (Sosyal Yardımlaşma) kulübümüzdeki sporcularımızın çoğunun ailesinin maddi durumlarının iyi olmadığını ve bu nedenle çocuklarının eğitimlerinin bile devam ettirmekte zorlandığını bilmekteyiz. Biz sosyal bir proje olarak başlattığımız ve bugünlere getirdiğimiz çalışmalarda hentbol bir araç olarak kullanarak birçok kızımızın eğitimine devam etmesini sağladık. Yatılı bölge okullardan aldığımız 10 kızımızın hepsi üniversiteyi kazanmış ve beden eğitiminde halen okumaktadır. Medicalpark Hastanesi bu çalışmalarımızdan etkilenmiş daha çok çocuğumuzu hizmet vermek geleceklerini garanti altına almak için bizlere destek olmuşlardır. Umarım bu yıl yapacağımız yeni sponsorluk anlaşması ile özellikle alt yapılara daha çok yatırım yapacağımızı düşünüyorum.

** Hentbolhaber.net web sayfası ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Bayraktar- Öncelikle böyle güzel bir sayfayı hentbola kazandırdığınız için sizleri tebrik ediyorum. Ben web tasarımcısı olduğum için bu işlerin nasıl yapıldığını çok iyi bildiğimi söyleyebilirim. Tabi bu işler zaman ve emek ister. Sizler bu konuda şu ana kadar çok iyi performans gösterdiniz.  Sizleri tebrik ediyor kulübüm ve şahsım olarak başarılarınızın devamını diliyorum.

Bakmadan Geçme