“Doktor”lar yenişemedi

Kadınlar Süper Ligi’nin iki güçlü ekibi Ankara’da kozlarını paylaştı. Yenimahalle Belediyesi SK ile Ardeşen GSK arasındaki mücadele 35-35 beraberlikle sonuçlandı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar Süper Ligi 15. Haftası bu akşam 19:00’da Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü ile Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü arasında oynanan karşılaşma ile sona erdi.

THF Spor Salonu’nda oynanan ve NTV Spor tarafından canlı yayınlanan karşılaşma 35-35 beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan takımlar müsabaka boyunca tempoyu düşürmedi. Kadınlar Süper Ligi’nin en iyi takımlarından ikisinin sahaya indiği mücadele, hız ve sınırlar içindeki sertliğiyle seyir zevki yüksek bir karşılaşma oldu.

İki akademisyen teknik direktörün karşı karşıya geldiği maçta ilk 10 dakika; arka arkaya goller gelse de; ekiplerin birbirini tartmasıyla geçti.

EV SAHİBİ İYİ BAŞLADI
Yenimahalle Belediyesi SK’nın Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler ile Ardeşen GSK’nın Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun arasındaki taktiksel savaşa iki ekibin yıldız oyuncularının üstünlük mücadelesi de eklenince ortaya çıkan kaliteli oyunda ilk devreyi üstünlükle tamamlayan ev sahibi Ankara ekibi oldu. Takımlar 21-17 skorla soyunma odasına gitti.

“VURGUN” FAKTÖRÜ
İkinci devreye daha az hata ile başlayan Ardeşen GSK, seri gollerle 40. Dakika sonunda skoru 22-22’ye getirerek karşılaşmada ilk kez beraberliği yakalarken, Yenimahalle BSK Teknik Direktörü Eler mola aldı. Karşılıklı gollerle geçilen 10 dakika sonunda skor 30-30 olurken Ankara ekibinde moraller bozulmaya başladı.

Haber

PARKEDE SATRANÇ VE BİTMEYEN 10 DAKİKA
Karşılaşmanın son 10 dakikasında Ardeşen GSK’da Kaleci Jelena Zivkovic yerini Kaleci Berna Zor’a bıraktı. Hikmet Vurgun’un yaptığı bu değişiklik maçın seyrini değiştirdi. 53. Dakika başında Ardeşen GSK Orta Oyun Kurucusu Fatmagül Sakızcan’ın golü ile 31-31 eşitlik sağlandı. 53. Dakika biterken Yenimahalle Belediyesi SK Sol Kanatı Esra Gündar’ın başarısız atağının ardından Ankara ekibinden Yeliz Özel 2 Dakika cezası aldı. 2 Dakika Cezasını takiben kullanılan 7 Metre atışında Ardeşen GSK Kaptanı Perihan Topaloğlu skoru 31-32’ye taşıdı. Yenimahalle Belediyesi SK’nın Sırp Sağ Oyun Kurucusu Marina Dmitrovic skoru eşitledi: 32-32.

Tansiyonun yükseldiği bu dakikalarda Ankara ekibinden Sol Oyun Kurucu İlke Şen oyuna girer girmez (53:37) yaptığı müdahale ile 2 Dakika Cezası aldı ve Rize ekibi Kaptan Perihan’ın gole çevirmeyi başardığı bir 7 Metre atışı daha kullandı. Bu dakikalarda sahada 4 kişi ile mücadele eden ev sahibi, Azeri Orta Oyun Kurucusu Marina Tankaskaya ile skoru tekrar eşitlemeyi başardı: 33-33. Makedon Sol Oyun Kurucu Sandra Nikcevic’in Ardeşen ekibini 33-34 öne geçirmesinin ardından 54:53’de Ardeşen GSK Teknik Direktörü Hikmet Vurgun mola aldı. Molanın ardından 55:13’de Rize ekibi farkı iki sayıya çıkarmayı başardı: 33-35. Sonraki birkaç dakika, kalesinde devleşen Berna Zor’u geçemeyen Ankara ekibinin ataklarına sahne oldu. Bu dakikalarda bir hızlı hücumdan da yararlanamayan Yenimahalle Belediyesi SK 57:24’de Sırp Sağ Oyun Kurucu Marina Dmitrovic’in kaydettiği golle moralini yükseltti: 34-35.

ELER’İN BASKISI HATA GETİRDİ
Bu dakikadan sonra ev sahibi ekipten Elif Sıla Aydın, Yeliz Özel, Marina Dmitrovic ve Marina Tankaskaya’nın rakip kalede  kurduğu baskı Ardeşen’in başka gol kaydetmesine engel olduğu gibi konuk ekip aleyhine de bir 2 Dakika Cezası verilmesine neden oldu. 2 Dakika Cezası alan Pivot Neslihan Yakupoğlu, ceza süresi bitmeden başka bir oyuncu yerine sahaya girince tekrar 2 Dakika Cezası aldı ve Ardeşen GSK, sahada 4 kişi kaldı. Ev sahibi Ankara ekibi Yeliz Özel’in pasında takım arkadaşının topu kaybetmesiyle bir ataktan daha yararlanamazken 59:07’de Rize ekibinin hocası Hikmet Vurgun’un molası geldi. Molanın ardından oyuna başlayan Ardeşen GSK oyuncularına Yenimahalle Belediye SK oyuncularının 29:31 ve 29:38’de yaptığı kritik fauller amacına ulaştı. Ardeşen’in Ukraynalı Pivotu Yaroslava Burlachenko topu dışarı gönderdi. Yenimahalle karşılaşmanın bitimine 10 saniye kala Yeliz Özel ile skoru belirledi: 35-35.

Rakibin son atağını durdurmak için Yenimahalle Sol Kanat Oyuncusu Esra Gündar’ın yaptığı müdahale kırmızı kart ile cezalandırılırken Ardeşen Kaptanı Perihan Topaloğlu’nun 29:58’de kullandığı atış Yenimahalle’nin Sırp Kalecisi Dragica Tatalovic tarafından çıkarıldı ve takımlar birer puanla salondan ayrıldı.

PUAN TABLOSUNDA YERLERİ DEĞİŞMEDİ
Süper Lig lideri Yenimahalle Belediyesi SK, bu beraberlikle namağlup unvanını korurken puanını 28’e çıkardı. Ardeşen GSK ise 3. Sıradaki yerini korurken puanını 24’e yükseltti.

Lider Ankara ekibinin en yakın takipçisi son üç yılın şampiyonu Muratpaşa Belediye SK ile arasında 3 puan bulunuyor.

Ankara bölgesinden Murat Çelik ile Cengiz Ömer hakem ikilisinin düdük çaldığı müsabakada gözlemci olarak Eskişehir bölgesinden Şükrü Oytan görev yaptı.

Haber

YILDIZLAR GEÇİDİ
Karşılaşmanın en skorer ismi 9 gol ile Ardeşen GSK Sol Oyun Kurucusu Sandra Nikcevic olurken Yenimahalle Belediyesi SK’nın dünya yıldızı Yeliz Özel 8 gol kaydetti. Ankara ekibinden üç oyuncu sayı kaydedemezken Rize ekibinden Duygu Özakaydın dışında süre alan tüm oyuncular golle buluştu.

Kadınlar Süper Ligi’nde haftanın karşılaşması olan maç; biri Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) Lektörü olan, öğretim görevlisi oldukları alanlarda Doktor unvanları bulunan iki tecrübeli teknik direktörün bu sezon Avrupa’da mücadele eden oyuncularını sahaya sürdükleri bir şölen oldu. Bir yanda Avrupa’da en üst düzeyde mücadele etmiş ve dünyanın en iyi hentbolcuları arasında girmiş Yeliz Özel, diğer yanda Avrupa’nın dikkatini üzerine çekmeye başlayan Türk hentbolunun yükselen yıldızı 22 yaşındaki Aslı İskit ve birbirinden değerli takım arkadaşları tribündeki ve ekran başındaki hentbol severlere keyifli dakikalar yaşattı. Aslı İskit, bu sezon EHF Challenge Kupası’nda attığı 39 gol ile Gol Kraliçesi koltuğunda oturuyor.

İSTATİSTİK

Yenimahalle Belediyesi SK: Dragica Tatalovic, (Merve Toker), Yeliz Özel 8, Lenche Ilkova 7, Marina Dmitrovic 7, Esra Gündar 6, Marina Tankaskaya 6, Duygu Aydoğan Soysal 1, İlke Şen, Elif Sıla Aydın, Kateryna Chumak.

Ardeşen GSK: Jelena Zivkovic (Berna Zor), Sandra Nikcevic 9, Aslı İskit 5, Neslihan Yakupoğlu 5, Perihan Topaloğlu 4, Fatmagül Sakızcan 4, Kübra Şen 4, Mehtap Gençoğlu 2, Yaroslava Burlachenko 2, Duygu Özakaydın

2 Dakika Cezası: Lenche Ilkova 2, Yeliz Özel, Kateryna Chumak, İlke Şen (Yenimahalle Belediyesi SK), Neslihan Yakupoğlu 2, Mehtap Gençoğlu (Ardeşen GSK)

Kırmızı Kart (Diskalifiye): Esra Gündar (Yenimahalle Belediyesi SK)

 

 

Bakmadan Geçme