Dört Takımımızdan Üstün Mücadele

Trabzon’da organize Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve Uluslararası Okul SporlarıFederasyonu (ISF) tarafından 22’ncisi düzenlenen Dünya HentbolŞampiyonası, Hayri Gür Spor Salonu’ndaki final maçlarıylatamamlanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF adına emeği geçenlere minnettar olduklarını söyledi.

Sadecemadalya kazananların ödül almadığını belirten Coolen, "Aynı zamandahepiniz diğer ülkelerden katılanlarla tanışma fırsatı elde ettiniz. Türkmisafirperverliğini tattınız ve ISF ruhunu yaşayarak tecrübelendiniz.Dileğimiz bunun kalıcı olmasıdır. Biz okul sporlarıyız ve bize her yerokul sporlarıdır. Bize her yer Türkiye ve bize her yer Trabzon" dedi.

TürkiyeOkul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ise spor, sanat ve kültürkenti olan Trabzon’da hentbol şampiyonasının sonuna geldiklerinianımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu şampiyonayla sporcularımızınbirbiriyle tanışma fırsatı elde ettikleri için mutluyuz. Türkiye okulsporları federasyonu başkanı, yönetimi ve tüm gönüllüler yarışmalarınsportmence tamamlanması için gayretle çalıştılar. Buradan mutlu olarakayrılacaklarını düşünüyorum. Birlikte hatıra ormanı dostluğumuz anısınabüyüyecek ve kökleri ile beraber dostluğumuzu, kardeşliğimizipekiştirecek. Bizler sizleri unutmayacağız. Dileriz ki sizlerde bizleriunutmazsınız."

Konuşmaların ardından düzenlenen kupa törenindekızlarda Slovenya’yı yenerek dünya şampiyonluğunu elde eden Türkiyetemsilcisi ile erkeklerde Brezilya’yı mağlup ederek dünya şampiyonu olanAlmanya temsilcisine kupaları verildi, sporcular hatıra fotoğrafıçektirdi.

SONUNA KADAR MÜCADELE ETTİLER

Doğa Koleji’nin şampiyonluğunun yanında diğer ekiplerimizin ortaya koyduğu mücadele takdir topladı. Diğer ekiplerimiz belki kürsüde olamadılar ama sonuna kadar Ay-Yıldız için mücadele ettiler.

Şampiyonada Türkiye’yi temsilen müsabakalarakatılan erkeklerde Ankara Genç Osman Lisesi altıncı ve İstanbulCengelköy Lisesi yedinci, kızlarda ise Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesibeşinci oldu.

Toplamda 22 ülkenin katıldığı şampiyonada 162 müsabaka gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme