Dünya Hentbolu Çeyrek Finali Bekliyor

Hentbol 23.Erkekler Dünya Şampiyonası’nda heyecan dorukta.Agron Hayrettin , İspanya’dan Hentbolhaber.Net takipçilerine günü yorumluyor.

İspanya’da sadece değil Dünya Hentbolu yarını bekliyor. 8 Takım yarın 4 maçta kozlarını paylaşacaklar.

Ev sahibi İspanya, Almanya’ya , Daimarka’da Macaristan’a karşı favori olarak gösterilirken, Slovenya, güzel oyunlardan sonra Rusya’yı geçebilir mi? Tabi ki en çok merakla beklenen maç son Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Fransa ile Hrvatistan arasında ki maç. Bu soruların cevaplarını yarın akşam Barselona ve Zaragoza’daki müsabakalarda bulacağız.

Peki tahminler ne diyor bakalım:

Hırvatistan , gösterdiği performans ile birlikte çok sempati kazandı.Grup müsabakalarında Macaristan’ı kolay yendiler. İspanya ile olan liderlik müsabakasından da galip ayrıldı.(Bazı otoriteler İspanya’nın Fransa ile karşılaşmamak adına bu müsabakada taktiksel yenildiğini vurguluyor.) Daha sonra da Belarus ‘a şans vermeden de çeyrek finali garantiledi.

Peki Fransa’ya karşı şans var mı?

Londra’da olimpiyatlarda Hırvatistan yarı finale kadar muhteşem oynuyordu.Ama Fransızlar orda Hırvatlar’a hentbol dersi verdiler.Hırvatistan Hentbolunun en önemli yıldızı Ivano Balic’in bu dünya şampiyonası kadrosuna alınmaması herkesi çok şaşırttı.Hırvat antrenör Slavko Glouzha bu karar ile çok eleştirildi.Ancak ortadan Domagoy Duvniak ve Drago Vukovic bu takımı çok ustaca oynattılar.Sağ kanat Ivano Cupic ‘de takımın lider isimlerinden biri idi.Kaleci Mirko Alilovic de aynı şekilde.Açıkçası takımda yer alan diğer oyuncularda aynı performansı gösterdiler.  Şuan da unutulan, Hırvatistan’ın iki büyük kozunu sakatlık sebebiyle kaybetmesi. Sol oyun kurucu Blazenko Lackovic, entecrübeli Hırvatlar’ın  ve dünyanın en iyi sol kanatlarından biri Manuel Strlek ne yazik ki bu turnuvanın sonuna kadar takımlarına yardımedemiyecekler.Ancak olumsuzluklara rağmen Hırvatlar büyük başarının inancında.

Diğer tarafta Fransız koç Cloude Onesta , takımını canlandırmak adına, "Fransa bu oyunla Hırvatistan’ı zor eler" demeci herkesi şaşırttı.Özellikle Almanya yenilgisi , İzlanda’yı zor elemesi Fransa’nın formu ile ilgili çok soru işareti oluşturdu. Nikola Karabatic takımın lideri durumunda. En iyi formu kanatlardan soldan Honrubia , Michel Gigou ve sağdan Luc Abalo gösterdi.Bu turnuvada Fransa’nın çok önemli oyunuclarından Daniel Narsis tam form yakalayamazken, Jerom Fernandez bekleneni verdi. Yine de Fransa , gerçek yüzünü ve takım oyununu Hırvatlar’a karşı gösterecektir.

İspanya, Almanya karşısında favori.Ancak ortaya koymuş olduğu oyun kimseyi tatmin etmedi.Sadece son maçında Sırbistan’ı kolay eledi. İspanya’da bu turnuvada sakat olan Juaninsol kanat, Raulk Entrerios sol oyun kurucu, Gurbindo  sağ oyun kurucuoynayamıyorlar. Bu sebeple İspanyol koç Valero Rivera grup maçlarında çok oyuncuyla oynayarak en iyi takımı ve takım formunu yakalamakistedi.

Hırvatistan’a karşı kaybettiği ve Sırbista maçında en iyi formu sağ kanatlar Albert Rokas ile Victor Tomas gösterdi.Oyun kurucu mevkiinde Solda Alberto Entrerios , sağda Jorge Maqueda en başarılı oyunculardı.Tabi pivot Julen Aguinagalde de iyi performans sergiledi. Sol kanatta koçun oğlu aynı isimli Valero Rivera da memnun etti.

Zaragoza’da Almanlar’ın İspanyol’lara karşı şansı var mı?

Tabiki sonuçlara bakılırsa Fransa’yı yenip , Makedonlar’ı kolay elemesi, Alman’ları o kadar da kolay pes edeceğini sanmasın.Genç ve geniş kadrosu ile Almanlar okadar da kolay pes etmeyecekler. Koç Martin Heuberger‘in elinde çok koz var.Oyun kurucu mevkiilerinde solda Sven Soren Christofersen ve Stefan Kneer, ortada Michael Haas, sağda Streffen Weinhold , kanatlarda solda Kevin Schmidt ve sağda Patrick Groetzki , pivotlarda  Patrick Wienzek ve Christof Teurkauf.

Danimarka’da Hırvatistan’dan sonra emin adımlarda devam ediyor.Gruptaki müsabakada Tunus’u kolay eleyerek liderliğini teyit etti. En çok beklenti kalecileri Niklas Landin ve Mikhael Hansenden. Koç Urlich Vilbek, tüm oyuncularına şans tanıdı.Macaristan’a karşıda büyük bir favori olarak görülüyorlar. Bakalım Laslo Nagy ve arkadaşları bu tahinleri bozabilir mi?

Slovenya, gösterdiği oyunlarla ve Uros Zorman’ın liderliğinde Rusya’ya karşı biraz daha şanslı gözüküyorlar.Slovenler tam takım oyunu oynayarak iyi müsabakalar çıkardılar.Ruslar çok form tutturamadı.Brezilya’ya karşıda son dakikalarda maçı alıp çeyrek finale yükseldiler.Ayrıca birde Rusya’da en iyi oyuncularından sol oyun kurucu Sergey Gorbok’un sağ elinde sakatlığı Slovenya’yı favori yapıyor.

23 Ocak günü(çarşamba) oynanacak olan çeyrek final karşılaşmaları şöyle;

Danimarka – Macaristan – Barselona’da Saat:20.45
Fransa – Hırvatistan – Zaragoza’da Saat:21.30
İspanya – Almanya – zaragoza’da Saat:19.00
Rusya – Slovenya – Barselona’da Saat:18.30

Agron HAYRETTİN – İspanya

Bakmadan Geçme