Dünya Madenciler Günü…

Dünyada son 30 yılda yaşanan en büyük 3 maden faciasında 58 madenci yaşamını yitirdi. 2014 yılında sadece Soma ve Ermenek’de şehit olan madenci sayısı ise 319…

HENTBOLHABER.NET – Dünyada en fazla ölümlü iş kazasının yaşandığı ülkemizde Soma’daki 301 maden şehidinin yüreklere düşürdüğü ateş alev alev yanarken 28 Ekim Salı günü Türkiye bu sefer Karaman Ermenek’de başka bir facia ile yıkılmıştı.

Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Bugün Ermenek’deki Has Şekerler Madencilik’in işlettiği madende su basması sonucu mahsur kalan 18 madencinin tamamının cansız bedenlerine ulaşıldığı gün.

28 Ekim günü başlayan kurtarma çalışmalarında 6 Kasım’da iki madenci, 17 Kasım’da iki madenci, 18 Kasım’da altı madenci, 29 Kasım’da iki madenci, 2 Aralık’da bir madenci olmak üzere 13 madencinin cansız bedeni ocaktan çıkartıldı. Facianın 38’inci gününde sabah saatlerinde 5 işçinin daha başyukarı denen bölümde cenazesine ulaşıldı.

Ocaktan bugüne kadar Kerim Haznedar, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Tezcan Gökçe, Recep Çiloğlu, Mehmet Baha ve Ömer Cansu’nun cansız bedenleri çıkartılırken arama kurtarma çalışmaları Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar için yürütülüyordu. Bugün ocakta kalan beş maden şehidinin cenazelerine ulaşılmasıyla Ermenek faciasının "kurtarma" çalışmaları bitmiş oldu.

Maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…


Haber

Bakmadan Geçme