Dünya Şampiyonası finali öncesi rakamlar…

Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonasında kupanın sahibi bu akşam belli olacak.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – 13 Ocak ‘da start alan Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’ nda final zamanı geldi. İskandinavya bölgesinin sadece bir köprü ile birbirlerine sınırı olan iki ülkesi Danimarka ve İsveç şampiyon olmak için kozlarını paylaşacaklar.

 Bir tarafta Son Dünya Şampiyonu Danimarka diğer yanda bu sevinci en son 22 yıl önce yine Mısır’da yaşamış son finalini ise 2001’de oynamış İsveç

 Dünya hentbolunun söz sahibi bu iki ülkenin mücadelesini elbette ki sabırsızlıkla bekliyoruz.

 Takımlar buraya kadar nasıl geldi ? Rakamlara yansıyan nelerdir. Kısaca göz atalım.

Finale kadar kadar oynadığı 8 maçın 7’sinde sahadan galibiyetle ayrılan Danimarka uzun yıllar unutulmayacak çeyrek final maçında Mısır karşısında ancak penaltı atışlarıyla yarı final vizesi almıştı. Hatırlanacağı gibi bu karşılamanın normal süresi 28-28, 1.uzatma bölümü 34-34 2.uzatma periyodu da 35-35 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Danimarka bu maçlarda rakip ağları 277 defa havalandırırken  (maç başına 34.62) kendi kalesinde ise 202 gol (maç başına 25.25) gol gördü

Danimarka’nın en skorer ismi turnuvada sakatlığı nedeniyle 3 maçta oynamamasına rağmen 41 golle (maç başına 8.2) Mikkel Hansen oldu.

İsveç de finale gelen oynadığı 8 maçta 6 galibiyet elde ederken 2. tur grup maçlarında Belarus ve Slovenya ile berabere kaldı. İsveç bu karşılaşmalarda 252 gol ( maç başına 31.5 gol) burken 192 gole (maç başına 24 gol) engel olamadı.

 İsveç’in en golcü oyuncusu ise Hampus Wanne. Takımının bütün maçlarında forma giyen Wanne 48 gol ( maç başına 6 gol ) kaydetti.

Hentbol severlerin heyecanla beklediği mücadelenin başlama saati 19:30.

İsveç son dünya şampiyonluğunu 1999 yılında yine Mısır’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda elde etmişti.

 

 

Bakmadan Geçme