Dünya Şampiyonasında A ve B Grupları Tamamlandı

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 24. Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nın sekizinci gününde, A ve B grubunda maçlar tamamlandı.

A grubunda Brezilya, Şili’yi 30-22 yenerek grupta dördüncü sırayı elde etti. Şili ise galibiyetle tanışamadan, grubu sonuncu tamamladı.

Gruptaki diğer maçta ev sahibi Katar ile Belarus karşılaştı. Katar, Belarus’u 26-22 yenerek, grubu ikinci sırada tamamladı. Belarus ise beşinci sırada kaldı.

Geçen yılın dünya şampiyonu İspanya, Slovenya’yı 30-26 mağlup ederek, grubu lider tamamladı. Slovenya ise 6 puanla ev sahibi Katar’ın ardından üçüncü oldu.

B grubunda ise günün ilk maçında Tunus, şampiyonaya ilk kez katılan İran’ı 30-23 mağlup etti. Tunus, B grubunu 4. sırada, İran ise galibiyet alamadan altıncı sırada bitirdi.

Grubun diğer maçında Hırvatistan, Bosna Hersek’i 28-21 yenerek, birinci sırada yer aldı. Grupta 1 galibiyeti bulunan Bosna-Hersek ise beşinci oldu.

B grubunda Makedonya, Avusturya’yı 36-31 mağlup ederek, ikinci sırada yer aldı. Avusturya 5 puan ve averajla Tunus’un önünde grubu üçüncü sırada bitirdi.

Şampiyonada yarın C ve D gruplarında maçlar tamamlanacak.

C grubunda Mısır-İzlanda, Cezayir-Çek Cumhuriyeti ve Fransa-İsveç, D grubunda ise Rusya-Arjantin, Suudi Arabistan-Almanya ve Danimarka-Polonya karşılaşmaları oynanacak.

Bakmadan Geçme