Dünya Şampiyonasında Büyük Süpriz

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında dün(16.01.2013) süpriz sonuçlar ortaya çıktı.Agron Hayrettin, İspanya’daki heyecanı Hentbolhaber.Net takipçileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Hentbolun güzelliği bu olsa gerek.İspanya’da 23.Erkekler Dünya Şampiyonası adına güzel şeyler yaşandı.Makedonya , büyük bir mücadelenin yaşandığı Rusya müsabakasından bir puan çıkarmayı başardı.Brezilya’da , Tunus’u yenerek günün süprizini yaptı.Diğer müsabakalar ise tahminlere göre sonuçladı.

Dünkü maçlarda sadece A ve B Grubu müsabakaları oynandı.

Fransa , Arjantin’i yenerek yoluna devam ediyor.Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Fransa’nın Antrenörü Cloude Onesta, Arjantin müsabakasında tüm oyuncularına şans vererek diğer müsabakalara tüm kadroyu hazır tutma niyetinde idi. Kanatlardan Luc Abalo, Misheal Gigou ve Samuel Honrubia , ortaoyun kurucularda Karabatic, Narcis , Jerom Fernandez, Barachet, Accambre,pivotta Sorhaindo  da yüksek performansları ile teknik heyeti emnun ettiler.Arjantin ise son 16 ya kalabilmek adına Tunus karşısında kazanmak zorunda olacak.

Aynı grupta Almanya’da gençleşmiş kadrosuyla Karadağa şans tanımadı.İkinci devrenin 10.dakikasına kadar müsabaka 14-14 devam etsede, Orta oyun kurucu Michael Haasin liderliginde Almanya pivotları Wincek ve TeurKauf ile sekiz gol bularak Karadağın savunmasını dağıttılar.Almanya’da Dominik Klen ve Kevin Smid sol kanattan( toplam 7 gol) ve Tonias Reihmanve Patrick Groetzki( toplam 5 gol)  sağ kanattan ve sağ oyun kurucu olarakStefen Weihold etkili olan isimlerdi.

Bu grubun en ilginç maçını Brezilya ile Tunus oynadı.Tunus , Almanya ve Karadağ zaferinden sonra sempati kazansada,Brezilya Tunus’u yenmeyi başardı.Tunus’un büyük kozu sağ oyun kurucu Amine Banoiuru’nun olmayışını( son mactasakatlandi) ve Wael Jallousun kötü gününü Brezilya’lılar  çok iyikulkanabildiler. Sağ oyun kurucu Pacheko tam orkestra şefi gibi takımınıyönetti.Brezilya kalesinde Nascimento, Tunus’un diğeroyuncularına çok gol şansı tanımadı. Buna Lucas Kandido, sağ kanattan vesol kanattan Felipe Ribeironun da goleri ile yardımcı oldular. Tabi kiburda genç sol oyun kurucu Artur Patrianovayda( 20 yasinda)unutmayalım.Ve sonuç Brezilya en iyi 16 takım arasında yerini garantiledi. Tunus kendini tehlikeli bölgeye attırmış oldu.

Makedonya, son anda Rusya ile berabere kaldı.29-29. Rusya’nın yeni antrenörü Oleg Kuleshov çok iyi taktikle,  Makedonya’nın etkili isimleri  Kiril Lazarov ile Naumce Moisovskii ‘yi durdurmasını bildi ve ilk devreyi Sergei Gorbokun ve Pavel Atmanin ustaca oyunu ile önde kapattı.(16-13)Ayrıca 39 yaşındaki kaleci Oleg Levshin de bu devrede kalitesini ortaya koydu. Makedonya’da ikinci devre Kaleci Mitrevskjinin ve orta oyun kurucu Filip Mirkulovskin girişi ile Rusya’yı sıkıştırmayı başardı.Kiril Lazarov ve pivot Stojance Stoilov’un golleri ile skoru eşitledi.Son saniyelere kadar büyük bir heyecanın yaşandığı maçta beraberlik her iki takıma birer puan kazandırdı.

Diğer maçlarda Danimarka, İzlanda’ya şans tanımadı favori ünvanını ispatladı.Katar’da , Şili’ye acımadı.

Sonuçlar:

A Grubu
Brezilya – Tunus : 27-22
Almanya – Karadağ: 29-21
Arjantin-Fransa: 23-35

B Grubu
Makedonya – Rusya: 29-29
Şili-Katar:23-31
İzlanda-Danimarka:28-36

Bakmadan Geçme