Dünya Şampiyonası’nda Final, direğe takıldı

Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda İsveç’in finalde ki rakibi komşusu Danimarka oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET –  Kopenhag – Malmö arası mesafe 35 km. İki şehri birbirine bağlayan Øresund köprüsüne 3.000 km uzaklıktaki Kahire’de, iki ülkeden birisi Dünya Hentbol Şampiyonu olacak.

Çeyrek final de Mısır ile oynanan ve uzun yıllar unutulmayacak maçta takımının neredeyse elenmesine sebep olacak olan Mikkel Hansen bu defa sahanın yıldızı oldu. Yarı finalde İspanya ile karşılaşan Danimarka maç boyunca skor üstünlüğünü elinde tuttu. Deyim yerinde 60 dakika boyunca Danimarka kaçtı İspanya kovaladı. Mikkel Hansen bu defa takımını sırtlayan isim olurken Danimarka ilk yarısını da 18-16 önde tamamladığı maçı 35-33 üstünlükle tamamlayarak finalde komşusu İsveç’in rakibi oldu. Mikkel Hansen 12 golle galibiyetinin mimarı olurken maçın da en değerli oyuncusu oldu.

SON ŞANS DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın bitimine 19 saniye kala 34-33 Danimarka’nın üstünlüğü varken İspanya hücumunda Ruben Marchan’ın şutu üst direkte patlayınca  ispanyollar final şansını kaybetti. İspanya’da Alex Dujshebaev 7 golle en skorer oyuncusu oldu. 

BÜYÜK FİNAL YARIN

Son Dünya Şampiyonu Danimarka unvanını korumak için yarın İsveç ile karşılaşacak. Hentbol severlerin heyecanla beklediği mücadelenin başlama saati 19.30. İsveç son dünya şampiyonluğunu 1999 yılında yine Mısır’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda elde etmişti.

Final maçından önce saat 16.30 da ise Fransa ve İspanya Bronz madalya için sahaya çıkacaklar. 

Bakmadan Geçme