Dünya Şampiyonası’nda Hırvatistan ağır yaralı

Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası devam ederken turnuvanın en önemli favorilerinden Hırvatistan çeyrek finale çıkma şansını oldukça zora soktu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Arjantin karşısında maçın favorisi olarak gösterilen Hırvatistan baştan sona çok kötü bir performans sergiledi. Maça hızlı başlayan Arjantin rakibine uzun süre gol şansı tanımadı. Güney Amerika ülkesi kalesine adeta duvar örerken Hırvatistan ilk golünü bulduğunda skorbord zaman 10.36 dakikayı gösteriyordu. İlk devrenin kalan bölümünde Hırvatlar maçta dengeyi sağlasa da ilk yarı 12-12 eşitlikle sonuçlandı.

 Maçın ikinci 30 dakikası Hırvatistan için adeta kabus geçti..2.yarının ilk dakikalarında karşılıklı goller olurken 36.25 dakika geçilirken skorbord da 16-15 Arjantin’in üstünlüğü bulunuyordu. Hırvatistan bu dakikadan sonra adeta şalteri indirdi. Yıldızlar topluluğu Hırvatistan Arjantin’in savunma direncini kıramazken savunmayı geçtiği anlarda kaleci Leonel Maciel’i geçemedi. Tam 15.09 dakika gol atamayan Hırvatistan bir türlü kontrolü ele geçiremedi. Kalecisiz oynadığı üst üste 3 hücumda fast break yiyerek kalesinde goller gören Hırvatistan farkı kapatamadı .

Karşılaşmayı 23-19 kazanan Arjantin çeyrek finale kalma yolunda son derece önemli bir avantaj elde etti.Dirençli savunmasını ön plana çıkararak turnuvanın en büyük süRprizlerinden birine imza atan Arjantin’de Pizzaro 4, Fernandez , Baronetto ve Simonet 3er golle oynadı. %43 (12/28) kurtarış yüzdesiyle maçı tamamlayan Arjantin kalecisi Maciel bu galibiyette önemli rol oynarken attığı 1 golle de skora katkıda bulundu.

Hırvatistan’da  Cupic 7 gol kaydederken kaleci Pesiç % 48 ((12/26) kurtarış yüzdesiyle oynasa da mağlubiyete engel olamadılar.

Bu grupta Danimarka’nın ardından çeyrek finale kalacak 2.takımı Pazartesi günü oynanacak Arjantin-Katar ve Danimarka-Hırvatistan maçları belirleyecek.

Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda dünün sonuçları ise şöyle; 

2.TUR GRUP MAÇLARI 

KATAR:28 BAHREYN:23 (İlk Yarı 13/14)

URUGUAY:23 İSPANYA:38 (İlk Yarı 12/24)

POLONYA:26 MACARİSTAN:30 (İlk Yarı 10/16)

ALMANYA:31 BREZİLYA:24 (İlk Yarı 16/12)

JAPONYA:27  DANİMARKA:34( İlk Yarı 17/19)

 

 KLASMAN GRUBU 

TUNUS: 38 D.KONGO CUMHURİYETİ:22 (İlk Yarı 17/13)

Bu sonuçların ardından Macaristan, İspanya ve Danimarka çeyrek finale kalmayı garantilediler.

Bakmadan Geçme