Dünya Şampiyonası’nda ilginç şeyler oluyor, Almanya 10-0 galip!

Hentbol Dünya Şampiyonası’nda ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Bugün Saat:20.00’de oynanması gereken Almanya -Yeşil Burun Adaları maçı Yeşil Burun Adalarında iki oyuncunun Covid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle iptal edildi. Dünya Şampiyonası organizasyon komitesi Almanya’nın bu karşılaşma da 10-0 hükmen mağlup ilan edileceğini açıkladı.

 Bundan sonra ne olacak ?

 IHF’den yapılan açıklamada Covid -19 protokolüne göre takımların maça çıkabilmesi için en az 10 oyuncusunun olması gerekiyor. Yeşil Burun Adalarının bu olay sonrası kadroda sadece 9 oyuncusu kaldı. Aynı protokole göre maçtan 48 saat önce yapılan testler baz alınıyor. Nitekin maçtan 48 saat önce yapılan testler neticesinde pozitif sonuç alınan oyunculardan birinin daha sonra yapılan testinin negatif çıktığı açıklandı. Ancak 48 saat kuralı gereği Yeşil Burun Adaları Almanya maçına çıkamayacak. 

 19 Ocak Salı günü Uruguay ile karşılaşacak olan Yeşil Burun Adaları apar topar kadroyu takviye amaçlı bazı oyuncularını da Mısır’a getirdi. Uruguay maçı öncesi bugün yapılan testlerde bir aksilik çıkmadığı takdirde Yeşil Burun Adaları bu karşılaşmayı oynayacak.

 Covid-19 protokolleri gereği bir takımın turnuva dışı kalması için 3 maçta hükmen yenik sayılması gerekiyor.  

Turnuva da bugün oynanacak maçların programı ise şöyle ;

17.30 KATAR-JAPONYA

20.00 ANGOLA-HIRVATİSTAN

20.00 ARJANTİN-BAHREYN

20.00 YEŞİL BURUN ADALARI-ALMANYA – İptal

20.00 TUNUS-BREZİLYA

22.30 D.KONGO CUMHURİYETİ-DANİMARKA

22.30 MACARİSTAN-URUGUAY

22.30 POLONYA-İSPANYA

Hakemin talihsiz sakatlığı

Bakmadan Geçme