Dünya Şampiyonası’nda nefis maçlar

Kadınlar Dünya Şampiyonası Danimarka’da tüm hızıyla devam ederken, oynanan çeyrek final maçları hentbol severleri mest etti.

Oynanan çeyrek final maçlarında ortaya konulan üst seviye mücadele hentbol severleri büyüledi. Tek maç haricinde 3 maçın tek gol farkla sona ermesi son dakikalarda inanılmaz bir heyecanın yaşanmasını sağladı. Günün 3 sayı farklı tek maçı Hollanda- Fransa maçı oldu. Hollanda yıllardır sürdürdüğü gençleşme projesi ve altyapıya yaptığı yatırımın meyvesini almaya başladı. Hollanda altyapı projesi sonucunda karşısında ekol ülke Fransa’yı ilk yarısı 15-12 önde bitirdiği müsabakada 28-25 galip gelerek yarı final biletini kaptı.

Polonya, Rusya’yı 21-20 ile geçmeyi başarırken, Norveç, Karadağ’ı 26-25 yendi. Polonya ve Norveç yarı final biletini kaptı.

EV SAHİBİ EKİP  YIKILDI
Kadınlar Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapan Danimarka uzatma dakikalarında yıkıldı. Romanya ile karşılaşan ev sahibi ekip taraftar desteğine rağmenistediği mücadeleyi ortaya koyamadı. İlk yarıyı 10-13 geride kapatan Danimarka, ikinc yarıda açıldı ve maçın son anlarında nefesler tutuldu. Normal süre 27-27 beraberlik ile biterken, Romanya, ev sahibi karşısında yarı final biletini kapmak için çok çalıştı. Uzatma devrelerinde rakibine 3-4 toplam skor ile 30-31 galip gelmeyi başaran Romanya Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda yarı final biletini aldı. 

Yarı Final Programı:

Hollanda- Polonya 18:00
Norveç – Romanya 20:45 
 
Sıramala maçları
Fransa – Rusya federasyonu 13:00 
Karadağ – Danimarka 15:30 
 
Saatler Danimarka yerelsaatine göredir.




Bakmadan Geçme