Dünya şampiyonasında rekorlar kırıldı

2019 Erkekler Dünya Şampiyonasında seyirci ve TV yayını konusunda rekorlar kırıldı.

HENTBOLHABER.NET – Uluslararası Hentbol Federasyonu Başkanı Hassan Moustafa, dünya basını ile bir araya geldi.

Hassan Moustafa yapmış olduğu açıklamada, organizasyondan her şeyi ile memnun kaldıklarını dile getirdi.

“Dünya Şampiyonasının ilk kez iki hentbol ülkesinin ortaklaşa düzenlediğini belirten Hassan Moustafa, hem seyirci sayısı bakımından hem de TV’lerde yer alma süreleri bakımından rekorların kırıldığını söyledi.

2007 Almanya’da 750bin seyirci yer alırken, 2019 Dünya Şampiyonası’nda 900bin seyirci tribünlerde yer aldı. Salon atmosferleri, seyirciler çok ateşli ve arzulu idiler. Takımlarına hep destek oldular.

Dünya şampiyonasında ilk kez yer alan yeni hakemlerimiz var. İnsancıl hatalar yaptılar ve bu hatalar kabul edilebilir. Ancak hakemlerin genel anlamdaki performansından son derece memnunuz. Onlar bir takım gibiler ve onlarla hem kendi evlerinde hem de bir araya gelerek çalışıyoruz. Tıpkı Fransa, Norveç, Almanya ve Danimarka’nın takım antrenmanları gibi. Şimdi hazırız, zihinsel ve fiziksel eğitimleri konusunda uzmanlarla birlikte çalışıyoruz. Evde egzersiz yapıyorlar ve bu yüzden hakemlerin performansı bu kadar yüksek oldu.

IHF olarak  Avrupa dışında aynı seviyelerde üç takıma sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Brezilya, Mısır ve Tunus, ayrıca Japonya da Avrupa’da çok güçlü takımlara karşı çok iyi maçlar yaptı.

Almanya-Danimarka 2019 Erkekler Dünya Şampiyonası 24 takım ile oynanan son Dünya Şampiyonası. 2021 Mısır Dünya Şampiyonası 32 takımla oynanacak. Almanya ve Danimarka Hentbol Federasyonlarına muhteşem bir organizasyondan dolayı teşekkür ederim. Çok güzel bir iş çıkardılar” dedi.

Bakmadan Geçme