Dünya Şampiyonasının Açılışında Katar Galip

Katar’ın evsahipliğinde düzenlenecek 24. Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası başladı.

Dört grupta 24 ülkenin mücadele edeceği şampiyonada müsabakalar, başkent Doha’daki Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Duhail Hentbol Salonu ve Lusail kentindeki Lusail Sports Arena’da gerçekleşiyor.

Açılış maçı ise 15300 kişilik Lusail spor salonunda oynanırken, ev sahibi Katar ile Brezilya karşı karşıya geldi.

AÇILIŞ MAÇININ GALİBİ KATAR

Katar’daki 2015 Erkekler Dünya Şampiyonası açılış maçı Katar ile Brezilya arasında oynandı ve müsabakadan galip ayrılan ev sahibi ekip 28-23 ile Katar oldu. İlk yarıyı da 15-12 ile Katar önde kapadı.

HaberMüsabakayı yerinde izleyen A Milli Takım Antrenörümüz Adnan Öztürk ve Yenimahalle Belediyespor Antrenörü Serdar Eler , müsabaka ile ilgili düşüncelerini Hentbolhaber.Net’e paylaştı.

Her iki tecrübeli Teknik Adamın ortak düşüncesi Katar Kalecisi SARIC Danijel ‘in başarılı performans ortaya koymasıydı. Her iki teknik adam Katar’ın savunmada istekli olmasının ve 8 yabancı oyuncuyu Katar vatandaşı yapması ,ardından Dünya Şampiyonasında mücadele etmesinin artı olduğunu belirttiler.

Adnan Öztürk, Brezilya’nın 3:2:1 savunmada ısrar etmesi, Katar’ın kanatları ve pivotu iyi kullanmasının galibiyeti getirdiği ifade etti.

Katar’da MARKOVIC Zarko ve HASSAB ALLA Mahmoud atmış oldukları 6’şar golle takımlarını sırtladılar.

 

 

Bakmadan Geçme