Dünya Şampiyonu Antalya Serik Yükseliş Koleji’ne

Yazarımız Zeynur Pehlivan, Liseler Dünya Şampiyonasında tarih yazan Akdeniz Yükseliş Koleji Anadolu Lisesi hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Dünya Şampiyonu Antalya Serik Yükseliş Koleji’ne
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1980 yılında Eskişehir Cumhuriyet Lisesi olarak  Danimarka’ya, Dünya Liseler Şampiyonasına giderken bizlerde en az sizler kadar heyecanlı, amaçlıydık ama bizler sizler kadar şanslı değildik. Bugünlerde de sık sık gördüğümüz, her ne pahasına olursa olsun yurt dışına gitme sevdası, o zamanlarda da vardı ve okul müdürümüz, antrenörümüzün yerine Danimarka’ya gelmek istemişti. Olaylar büyüdü, Ankara’ya kadar ulaştı. Ancak yine de antrenörümüz bizimle birlikte Danimarka’ya gelememişti. Tabii okul müdürümüzde.. Biz gideceğimiz en büyük turnuvaya, yaşayacağımız en güzel yolculuğa yalnız gitmiştik.

Belki bu yalnızlık, belki bu haksızlıklar yüzünden sizlerin elde ettiği başarıyı çok önemsiyorum. Ancak, sizler çok şanslısınız. Sizin,  yıllar öncesinden bir hedef belirleyen bir antrenörünüz, antrenörünüze inanmış bir aileniz, eğitiminize destek veren bir okulunuz ve  okul-kulüp işbirliğini çok güzel yürüten bir Serik Belediyeniz var.

Haber

Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Spor, sanat, eğitim, burs veya  sponsor… Kim, hangi konuda bir gence, bir çocuğa destek veriyorsa, benim için yaptıkları her şey çok değerlidir.  Ayrıca sizler sadece, size inananların, size destek verenlerin değil, sizlerden umutlu olan herkesin yüzünü güldürdünüz. Üstelik  bu başarınızı  artık sadece Antalya, Serik  veya Yükseliş Koleji değil, tüm hentbol camiası, tüm dünya hentbolu biliyor ve bu, tarih sayfalarından hiç silinmeyecek.

Sizler, yıllar geçip  ISF’nin sayfasına girdiğinizde, 2016 yılının şampiyonu olarak  kendi ülkenizi, kendi takımınızı, kendi isminizi göreceksiniz.  Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi!

Sizler, Türk gençliğini ve Türk hentbolunu kürsünün en üst basamağına taşıdınız. İstiklal Marşımızı, tüm Fransa’ya, Fransa’da ki Dünya Liseler Şampiyonasına katılan tüm uluslara, salondaki 5000 kişiye dinlettiniz.

Haber

Finalde, şampiyon olacağı kesin olarak görülen ev sahibini, salona kendi seyircisi dışında seyirci almak istemeyen Fransa’yı, kendileri için yapmış oldukları kupayı koridorda sergileyen ama Türkiye şampiyon olduğunda başka, küçük bir kupa veren bir ülkeyi yendiniz.

Sizinle gurur duyuyorum. Çünkü siz tüm bu yapılanlara, spor salonlarında görmek istemediğimiz bu olaylara rağmen şampiyon oldunuz. Fransa, Türk  seyircisini  salona almayarak her şeyi hesapladığını düşündü. Ancak Fransa bir şeyi hiç hesaba katmadı. Maçı kazanmak, şampiyon olmak, ülke marşını dinletmek için sadece çok çalışmak, finale gelmek veya salonun kapılarını rakip takım seyircisine kapatmakla olmuyor.

Madalyayı boynunda görmek, kupayı tutmak için  yürek gerekiyor.  Son saniyede, Türkiye bir farkla öndeyken, kupaya bu kadar yaklaşmışken, Fransa’nın kazandığı yedi metreyi çıkarmak için inanç gerekiyor.  İşte o yürek, o inanç  o gün siz de vardı. Çünkü o gün, 18 Mart’tı. Fransa işte bunu hesaplamamıştı.

18 Mart’ta, Çanakkale Zaferinde, sizin yaşınızdaki birçok kınalı kuzu, bir daha geri gelmedi. Ama sizler geldiniz, hem de elinizde bir  kupayla geldiniz. Ağlayan yüreklerimize su serptiniz.

Acıyla yaşamayı öğrendik ama kupayı, şampiyonluğu hentbolda nerdeyse unutmuştuk. Bu, bugünlere, bizlere, hentbola öyle iyi geldi ki! Umarım bu günleri, bu unutulmaz anları yaşayan kişiler, sporcular  olarak daha çok çalışır, daha büyük işlere imza atar, bizlere ve hentbola daha güzel günler yaşatırsınız.

Haber

Ülke, şehir, ilçe, belediye.. Okul, öğretmen, öğrenci.. Aile, akraba, arkadaş, sevgili.. Kulüp, antrenör, rakip veya takım arkadaşı. Dünya Şampiyonu olan Serik Yükseliş Koleji hentbol takımı sporcularında kimin emeği varsa, herkese teşekkür ediyorum.

Ama bu takımı yaratan, bu takımı dünyanın en iyisi yapan, bize bu güzel günleri yaşatan Hakan Gündüz hocama ve ekibine ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bizim gururumuz oldunuz, yaşadığımızı hissettirdiniz.

Hem sizi, hem de tüm sporcuları tebrik ediyorum ve sizleri spor tarihçisi Mehmet Yüce’nin çok hoşuma giden güzel bir cümlesi ile selamlıyorum.

“Umarım, canım idmancı ruhların selamlarını alır, kabul edersiniz efendim.”

Tükettiğiniz her nefes, akıttığınız her ter damlası için sonsuz teşekkürler Serik Yükseliş Koleji hentbol takımı..


//

Bakmadan Geçme