.
HESABIM
Üye Ol

Dünya Şampiyonu Brezilya Oldu

Dünya Şampiyonu Brezilya Oldu

Sırbistan’da yapılan Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası’nda, ev sahibi Sırbistan’ı 22-20 yenen Brezilya, altın madalya kazandı. Sırbistan ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Haberin Tarihi: 23 Aralık 2013

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Kombank Arena’da yapılan final mücadelesi iki takımın da karşılıklı golleriyle başladı. İlk yarının sonuna doğru farkı ikiye çıkarmayı başaran Brezilya, ilk devreyi 13-11 önde kapattı. 

İkinci yarıda üstünlüğünü sürdüren Brezilya farkı giderek açtı ancak Sırbistan, bitime 5 dakika kala skoru 19-19’da eşitledi. Çekişmeli geçen son bölümün galibi Brezilya oldu ve maçı 22-20 kazanarak, şampiyonluğa ulaştı.

6 gol kaydeden Brezilyalı Alexsandra Nascimento, maçın en iyi oyuncusu seçildi. Sırbistan’da ise en yüksek skoru 5 golle  Dragana Tsiviyiç elde etti.

Kombanka Arena’yı dolduran 19 bin 467 seyirci ile kadınlar hentbol maçındaki izleyici sayısında dünya rekoruna imza atıldığı ileri sürüldü.

Üçüncülük maçında Polonya’yı 30-26 yenen Danimarka, bronz madalya kazanmıştı.

Bir Yorum Yazın