Dünyanın zirvesinde kim var?

Yine Yeni Yeniden Ljubomir Vranjes…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Ljubomir Vranjes, 2014 Yılının Hentbol Teknik Direktörü seçildi.

Ülkemizde de yakından tanınan Ljubomir Vranjes, Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından dünya çapında gerçekleştirilen oylama sonucunda erkek hentbolunda dünyanın en iyi teknik direktörü olarak taçlandırıldı.

O KOLTUK KİMİN OLACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

IHF’den yapılan açıklamada SG Flensburg-Handewitt Teknik Direktörü Ljubomir Vranjes’in, oylamaya katılan hentbol severler ve basın mensuplarının açık ara tercihi olduğu belirtildi. Vranjes, oyların yüze 75,38’ini aldı.

Genç teknik adamı son Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Fransız Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Claude Onesta yüzde 16,97 ve Katar Milli Takımı Teknik Direktörü İspanyol Valero Rivera yüzde 7,66 ile takip etti.

Bundesliga’da, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan ve İsveç Milli Takımı’nın altın çağındaki oyuncularından biri olan Ljubomir Vranjes, başarılarla dolu oyunculuk kariyerini 2009’da sonlandırdı. 2010 yılında ise oyuncu olarak bir yıl önce veda ettiği SG Flensburg-Handewitt’in teknik direktörü oldu.

(Fotoğraf: Carsten Rehder ©dpa – Deutsche Presse-Agentur GmbH)

Haber

DHB-POKAL
Vranjes yönetimindeki Flensburg, DHB-Pokal’da (Alman Hentbol Federasyonu Kupası – ‘Spor Toto Türkiye Kupası’ ile eşdeğer) 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında final oynadı. İlk üç yıl THW Kiel’e mağlup olan Flensburg,  geçtiğimiz yıl da kupayı Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’nın Hırvat yıldızı Sol Kanat Ivan Nincevic’in eski takımı Füsche Berlin’e kaptırdı. SG Flensburg-Handewitt  bu sezon da DHB-Pokal’da dörtlü finale kalma başarısını gösterdi.

SG Flensburg-Handewitt, Beşiktaş Mogaz HT’nin bu sezon ilk kez katıldığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden biriydi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU
2012 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı kaldırarak teknik adamlık kariyerinin ikinci yılında ilk Avrupa Kupası’nı kazanan Sırp asıllı İsveçli teknik adam Ljubomir Vranjes, 2014 yılında SG Flensburg-Handewitt’i Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yaparak tarihe geçti.

Yarı finalde FC Barcelona’yı 7 Metre atışlarında eleyen Flensburg, finalde üç kere şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş ezeli rakibi ve Almanya’nın en meşhur takımı THW Kiel’i mağlup etti. Bu başarının ardından Vranjes, hentbol camiasında “Köln Mucizesi”ni yaratan adam olarak anılmaya başlandı.

Ljubomir Vranjes, dünyanın en büyük hentbol haber portalı handball-planet.com tarafından halk ve hentbol gazetecileri arasında yapılan oylamada 2014 Yılı Dünyanın En İyi Teknik Direktörü seçilmişti.

EFSANE TESCİLLENDİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞ DİL BİLİYOR
İsveççe, Sırpça, Almanca, İspanyolca ve İngilizce bilen Ljubomir Vranjes, 2013 yılında Sırp Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü yaptı. 41 yaşındaki teknik adam, eşi Maria ve çocukları William ve Esther ile Handewitt’de ikamet ediyor.

SG Flensburg-Handewitt’in EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmasının ardından çekilen bu kare yılın spor fotoğrafı seçilmişti… (Fotoğraf: Ingrid Anderson-Jensen)

Haber

 

Bakmadan Geçme