Ece Aslı Ergez: 'Seyir zevki yüksekti'

Hentbolhaber.net ekibinden Ece Aslı Ergez, Kastamonu Belediyesi GSK, İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK maçını kaleme aldı.

HaberAnkara’da oynanan Kadınlar Süper Kupa mücadelesi ile hentbolda yeni sezonu resmi olarak açmış olduk.

Bir tarafta hem Türkiye Kupa hem lig şampiyonu Kastamonu Gençlik diğer tarafta Türkiye Kupası finalisti İzmir BŞB vardı.

Kastamonu yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek ilk kadın takımımız olacak. Dolayısıyla önemli transferleri de bu sebeple yapıldı.

Hali hazırda EHF’da bizleri temsil eden İzmir BŞB’de eski Kastamonu olan Yeliz Özel gibi önemli isimleri yeni sezon öncesi kadrosuna dahil etmişti.

Karşılaşma pazartesi günü 14:00’da oynandı. Muhtemelen yayıncı kuruluşundaki akışı yer bulmaya çabası sebebiyle maç saati böyle oldu. Tribünler bu kötü saate rağmen beklenilenden daha doluydu diyebilirim. Ancak ben dahil pek çok kişi de canlı takip etmekte zorlandı. Pazartesi 14:00 zaman dilimi maalesef insanların maç izlemesi için çok uygun bir saat değil (Okul, iş vs gibi sebepler)

Maça gelecek olursak karşılaşmaya daha tempolu başlayan taraf Kastamonu idi. İlk gol de 2 dakika sonrasında Kovarova’dan geldi. İzmir’den ise cevap vermekte gecikmeyen Yeliz, eski takımına karşı ilk golü de kaydetmişoldu (1-1). Sonrasında arka arkaya kritik gollere imza atan Kastamonu üstünlüğü de eline aldı. İzmir BŞB’de 18. dakikaya gelindiğinde ilk golünü kaydeden Anastasiiadevamında kaydettiği bir diğer golle farkı 2’ye çekti.

İzmir, Radicevic’i iyi savunsa da Kovarova golleri kaydetmeye devam etti. Devrenin son bölümünde direksiyona geçen isim İzmir’de Anastasiia oldu ve kaydettiği gollerle Kastamonu’ya molayı aldırdı.Moladan Mehmedovic’ingolüyle farkı 3’e çıkardı ve ilk devre 13-10 Kastamonu üstünlüğüyle geçildi.

İkinci devredeki ilk gol de ilk devrede olduğu gibi Kovarova’dan geldi. Bu devrede daha tempolu ve hızlı hücumlardan da daha kolay golle dönen Kastamonu skoru 18-10 getirdi. İkinci devrede gol bulmakta zorlanan İzmir ise ilk golünü 7. dakikada Anastasiia ile kaydetti.

Devrenin 10. dakikasında Kastamonu’da Serpil İskerderoğlubileğinden sakatlanarak kenara geldi. İlk yapılan açıklamada sadece burkulma olduğu, ciddi bir durum olmadığı belirtildi.

Devrenin son bölümüne kadar farklı üstünlüğün sahibi Kastamonu iken Yeliz ve Anastasiia’nın kaydettiği kritik gollerle İzmir farkı bir kez daha 2’ye çekti. Sona yaklaştıkça heyecanın da gittikçe arttığı karşılaşmada bitime 30 saniye kala Yasemin’in golüyle İzmir farkı 1’e çekti (24-25). Son şutu kalede Merve kurtardı ve Kastamonu’nun maçta yaptığı 14. kurtarış onlara şampiyonluğu getirdi. (25-24).

Kastamonu Belediyespor, böylece 2017 ve 2019’un ardından üçüncü kez kupayı kazanmasını bildi.

Kastamonu’da Majda Mehmedovic kaydettği 8 golle karşılaşmadaki en çok gol kaydeden oyuncu oldu. İzmir’de ise onu 7 golle Anastasiia Savaş takip etti.

Özellikle ikinci devrede heyecan ve çekişmenin daha çok yaşandığı müsabaka, kupa maçına yakışacak şekilde yüksek seyir zevkine sahip oldu.

Bakmadan Geçme