Efsane kaleci emekli oldu

Hentbolun gelmiş geçmiş en önemli kalecilerinden İspanyol kaleci Arpad Sterbik Capar, kariyerini sonlandırma kararı aldı.

HENTBOLHABER.NET – 1979  doğumlu ve  kariyerinde sayısız başarılara imza atmış İspanyol kaleci Macar Veszprem forması giyerken emekli olma kararı aldı.

Kariyerinde bir çok başarı yer alan -EHF EURO 2018, 2013 Dünya Şampiyonası, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi: 2006, 2008, 2009 ve 2017, EHF Challenge Cup 2001, 2005 yılı Dünyanın en iyi oyuncusu- Arpad Sterbik, antrenörlük yapmak istemediğini belirtti.

Eurohandall.com’da yer alan açıklamalarında, “Antrenörlük zor iş. Sürekli stres, gerginlik, hareket ve seyahat. Ben biraz bu konuda yoruldum. Kaleci antrenörlüğü konusunda David ile konuştum. Kaleci antrenörü olarak hentbolun içerisinde yer alabilirim. Veszprem’de ki kalecilerin gelişimi için yardım edeceğim.

Emekli olduktan sonra ne yapacağım? Şaraptan zevk alıyorum ve Balaton yakınlarında küçük bir bağım var. Babam şarap yapıyor ve biraz toprağım vardı, bu yüzden denemeye karar verdim. Çok iş var ama ben yeni başlıyorum. Umarım gelecekte kaliteli şarap yapabilirim.” dedi.

Kaleci koçluğuna yeni bir yön, yeni bir şey getirebilir misiniz sorusuna ise Arpad şu cevabı verdi: 

Her kaleci kendi yolunda özeldir. Birçok mükemmel okul ve yöntem var – İskandinav, İspanyol, Balkan. Tekniği öğrenebilir ve tarzınızı geliştirebilirsin. Ancak sadece deneyimin size öğretebileceği şeyler vardır. Zihin koçluğunun o kısmı, yardım edebileceğim yer burası. Eğer birlikte çalışacak yetenekli oyuncular varsa her zaman yardım etmek için buradayım” dedi.

2018 Avrupa Şampiyonası zaferi ile ilgili olarak Arpad Sterbik şunları söyledi:

“Orada olmak ve ihtiyaç halinde yardım etmek istedim. ilk başta hazır olmadığım için ve iki mükemmel kalecimiz olduğu için planlar yaptık. Daha sonra yarı finalde görev yaptım. Şampiyonluğun bir parçası olduğum için son derece mutluyum. Ekibimiz çok farklı bir grup. Farklı bir tarzımız var. Güçlü uyum, anlayış ve saygı bizi kenetledi başarıya götürdü. Bunun bir parçası olduğum için mutluyum” dedi.

2018’in Süper Kahramı Arpad Sterbik’in özel kurtarışları

 

 

 

 

Bakmadan Geçme