EHF Avrupa Kupası’nın sahibi Rincon Malaga

EHF Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanş maçı Zagreb de oynandı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Malaga’da oynanan ilk maçta rakibine 32-28 mağlup olan Lokomotiv Zagreb 4 gollü dezavantajı lehine çevirerek kupayı kazanmak için sahaya çıktı. Karşılaşma karşılık gollerle başladı. İlk 16 dakika sonunda skor tabelasında 9-9 eşitlik vardı. Maçın bu bölümünden sonra Kalaus kardeşler ve Gavriç ile skor bulan L.Zagreb defansını da sertleştirdi.  Farkı 28 dakika da 6 gole (17-11) çıkaran Nenada Sostoriç’in öğrencileri kalan 2 dakika da rakibinin yakaladığı 3-1’lik seriye engel olamadı. Böylece ilk yarı 18-14 Lokomotiv Zagreb’in lehine sonuçlandı.

Karşılaşmanın 2.devresi de karşılıklı gollerle başladı. Şampiyonluk için farkı açmaya çabalayan Hırvat temsilcisi goller bulsa da aynı başarıyı savunmada gösteremedi. Lokomotiv Zagreb ‘İn farkı açma çabaları başarılı olmadı. Rincon Malaga özellikle Dos Santos, Jimenez ve Martin ile etkili olurken aradaki farkı 2 gole kadar indirdi. Kupaya uzanmak için kendisine yeterli olan farkı korumayı başaran Rincon Malaga sahadan 31-28 mağlubiyetle ayrılsa da amacına ulaştı.

Bu sonuçla sadece 1 gol farkıyla EHF Avrupa Kupası Şampiyonu olan Rincon Malaga’da  Soledad Lopez Jimenez 7 golle takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu. İspanyol takımında İsabella Dos Santos 5,Silvia Martin ve Estella Rodriguez 4’er golle bu şampiyonluğa katkı verdiler.

 Lokomotiv Zagreb’in ikiz kardeş oyuncuları Dora ve Larissa Klaus’un 6’şar golü şampiyonluk için yeterli olmadı.

 Rincon Malaga bu sonuçla Avrupa Kupalarındaki ilk şampiyonluğunu kazandı.

ZAGREB Yarı Final oynamadan finale çıktı

Lokomotiv Zagreb, temsilcimiz Yalıkavak ile yarı finalde eşleşmişti. Temsilcimiz Yalıkavak’ta ortaya çıkan pandemi ve EHF’nin almış olduğu kabul edilemez kural, ne yazık ki temsilcimizin maç yapmadan yarı finalde elenmesine sebep olmuştu. Yarı final oynamadan finale çıkan Zagreb’e de kupa olmadı.

 

Bakmadan Geçme