EHF Başkanı Değişikliğin Sinyalini Verdi.

Euro 2014 Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası yarın sona eriyor. Avrupa Hentbol Federasyonu Başkanı(EHF) Jean Brihault, final maçı öncesi sorulara cevaplar verdi.

Euro 2014 Avrupa Şampiyonasının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Jean Brihault, Avrupa’da hentbol kalitesinin daha da yükseltilmesi  ve Avrupa Şampiyonalarının geliştirilmesi için neler yapılması gerekiyor yada nelerin değiştirileceğinin, ilerleyen günlerde konuşulacağı sinyalini verdi.


EHF Başkanı Jean Brihault’a ilk soru: Şimdiye kadar Euro 2014 nasıl değerlendiriyorsunuz oldu.

Jean Brihault: Son derece iyi bir organizasyon oldu ve olmaya devam ediyor. Büyük sakatlıkların olmaması , hakemlerin performanslarının iyi olması, herkes tarafından memnun karşılanması bizi son derece memnun ediyor. Yarı final’e kalan dört takım son derece kaliteli takımlar bu yüzden de finallerin(3.4.’lük ve Final) son derece kaliteli geçeceğini bekliyoruz.


Organizasyona ev sahipliği yapan Danimarka Hentbol Federasyon’unu nasıl değerlendiriyorsunuz?


Jean Brihault: 
Organizasyonda herşey çok güzeldi. Özellikle gönüllüler çok arkadaşça ve özverililer. Açıkçası onlar görevini yerine getirmek değil anı yaşamak istiyorlar ve onun keyfini sürüyorlar.

İlgi sizi özellikle  memnun etti mi?

Jean Brihault:  Jyske Bank Boxen in Herning(BOX)’de çok güzel bir atmosfer var. İlgi çok fazla. Son günde umarım BOX’da ilgi aynı olur.

Avrupa Şampiyonaları Organizasyonun Formatını gelecekte değiştirmeliyiz diye düşünüyormusunuz?

Jean Brihault: Evet. Bizler daha fazla seyirciyi, daha fazla ülkeyi dahil ederek organizasyonu daha fazla kesime yaymalıyız. Hentbolun geniş tabanlı ve daha fazla ilgi çekici hale getirmek için çalışmaları yapacağız.

Avrupa Şampiyonasında Son turlara gruplardan daha fazla takımın çıkması gerektiğini sizin gibi savunanları duyuyormusunuz?

Jean Brihault:  Evet. Bunun gerekli olacağını söylemiştik. Nitekim de doğru yol olduğu belli. Her ülkenin ortalaması belli idi. Daha çok ülkenin katılımı mücadeleyi daha da arttıracaktır. Bu yolda da gitmeye devam etmeliyiz.

Grup müsbakaları sonrası finallerin eleme usulü oynanması hakkında bazı tartışmalar olmakta. Tek maç üzerinden maçların oynanması sonucunda favoriler bir maç ile oyun dışında kalmakta bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

Jean Brihault: Bu değerlendirme ile ilgili çok dikkatli olmalıyız. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kalite ve yoğunluk var. Bu sebeble analizlerimize dikkat etmeliyiz. Ancak bir eleme grubu müsabakası sonrası hemen tek maç ile eleme olmasında haksızlık olabilir bu konuda biraz çekincelerim var.

Röportaj: Peter Bruun
Resim: Uros Hocevar

Bakmadan Geçme