EHF Başkanı’ndan çok özel açıklamalar

Avrupa Hentbolunun en yetkili ismi Hentbolhaber.Net’e önemli açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL HABER – Hentbolhaber.Net, İstanbul ziyareti sırasında Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Başkanı Jean Brihault ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

İşte samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşimiz:

Hentbolhaber.Net: Türk hentbolu hakkındaki görüşlerinizi nedir?

Jean Brihault: Türk hentbolu şu an hızlı bir gelişme aşamasında. Olumlu hamleler var. Hem ulusal düzeyde aktif bir federasyonun hem de kulüpler düzeyinde Beşiktaş gibi bir kulübün varlığının oldukça sevindirici olduğunu söyleyebiliriz.

Beşiktaş VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi bir performans gösterdi. Takım iyi oynuyor, taraftar desteği iyi seviyede. Yurtdışında büyük ilgi uyandırıyor. Özetle, sinyallerin Türk hentbolu için olumlu olduğunu düşünüyorum.

Haber

Hentbolhaber.Net: Takım sporları için izleyici çok önemlidir ve Beşiktaş taraftarı bu konuda çok iyi. Türkiye’deki Fenerbahçe, Galatasaray gibi diğer büyük kulüpleri hentbola çekmek, hentbol takımı kurmaları için teşvik etmeye yönelik planlarınız var mı?

Jean Brihault: Beşiktaş ile birlikte bu bahsettikleriniz Türkiye’nin futboldaki en büyük kulüpleri ve önemli birer marka. Bu özellikleri bizim için çok önemli çünkü marka avantajını hentbolun gelişiminde kullanabiliriz. Ve diğer yandan bu kulüpler de hentbolda gelişerek büyük bir ilerleme kaydedebilirler. Bu tarz bir ilerlemeyi futbolda gerçekleştirmeleri mümkün değil çünkü bu kulüpler zaten futbolda kendilerini ispatlamış. “Gelişme” herkesçe malum olan futbolda değil hentbol gibi bir sporda olacak. Bu da kulüplere yeni bir soluk getirecek. Yani hem hentbol hem kulüpler açısından bir kazan kazan durumu mevcut.

Haber

Hentbolhaber.Net: Bugün sabah saatlerinde FC Barcelona Teknik Direktörü Pascual ile görüştük. Pascual, Barça Hentbol Takımı’nın sponsorunun futbol takım olduğunu söyledi. Bu önemli bir nokta. İleride hentbola Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kazandırabilirsek, bu Türk hentbolunun gelişimine katkıda bulunur mu?

Jean Brihault: Kesinlikle mümkün. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerin hentbolda Avrupa şampiyonalarında yer alması bu kulüplerin uluslararası tanınmışlığı için önemli. Futboldan başka bir sporda başarı elde etmek, kupa kazanmak pek çok branşı olan bu kulüplere (multisport) dünyada özel bir kimlik kazandıracaktır.

Hentbolhaber.Net: Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin VELUX sponsorluğu sona eriyor. Tabii bir de Köln ile olan sözleşme var (Lanxess Arena). VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin Köln’den başka bir yer oynanması ile ilgili planlar var mı?

Haber

Jean Brihault: Köln ile sözleşmemiz bir süre daha devam edecek ancak alternatiflere de açık olduğumuzu belirtmeliyim. Bu soru öğleden sonra Beşiktaş yetkilileri ve THF Başkanı ile yaptığımız görüşmelerde de soruldu. Biz de organizasyonu ve olasılıkları açıkladık. Hentbolun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunun finali sonsuza kadar Köln’de yapılmayacak elbet. Ancak finali Köln’den taşıyacaksak oradakinden daha iyisinin yapılacağı bir yere taşıyabiliriz. Bu konuda şu anda sadece bunu söyleyebilirim.

Hentbolhaber.Net: Futbol ve basketbolda Beko ve Türk Hava Yolları gibi küresel Türk markaları var. Bu markaların hentbola gelme olasılığı var mı?

Haber

Jean Brihault: Bu markaların hentbol ile ilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Olası sponsorlarla görüşmeler gerçekleştiriyor, onlara hentbolun güzelliklerini aktarıyor, ne kadar iyi olduğumuzu anlatıyoruz. Her geçen gün daha fazla şirket Dörtlü Final (EHF CL FINAL4) ve Şampiyonlar Ligi’ne sponsor olmak istiyor.

Hentbolhaber.Net: Son sorumuz pazarlama ile ilgili. Bizce Türk hentbolunun pazarlaması kötü durumda ve bu da sponsorluk konusunda ilerlemeyi engelliyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?

Jean Brihault: Bence potansiyel sponsorlara hentbolun desteklemek için ne kadar iyi bir spor olduğunun anlatılması gerekiyor. Eğer takımlarınız Şampiyonlar Ligi ve EHF Kupası’nda ne kadar çok bulunursa sponsorlar da onlara görünürlük sağlayacağımızdan emin olurlar ve hentbola gelirler.

Hentbolhaber.Net: Bu güzel söyleşi için teşekkür ederiz. Umarız en kısa zamanda bu fırsatı tekrar elde ederiz.

Jean Brihault: Bilmukabele. Çok teşekkür ederim

Haber:  Fulya ÖKTEM / Fırat BEYDE

Bakmadan Geçme