EHF: Beşiktaş canını dişine takacak

Tarihinde ilk defa şampiyonlar liginde mücadele edecek olan Beşiktaş devler ligine nasıl bir renk getirecek? İşte Avrupalıların gözünden Beşiktaş…

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş JK Mogaz Hentbol Takımı’nın ön elemeyi geçerek VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalması ülkedeki sporseverleri sevindirdiği kadar Avrupa’nın da ilgisini çekti. Herkesin gözü devlerin ligindeki bu yeni takımda. Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) resmi sitesinde Björn Pazen imzasıyla çıkan bir haberde Kaptan İbrahim Demir, Baş antrenör Müfit Arın ve Takım Menajeri Berk Karahan’ın görüşlerine yer verildi. Başlıkta ise Kaptan İbrahim’in sözü yer aldı.

Haberin tam metnini aşağıdı veriyoruz:

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Grup Maçları henüz başlamadı ama Beşiktaş MOGAZ HT tarih yazdı bile. Daha önce 6 kez kapıdan dönen Beşiktaş, Belçika Hasselt’de Rumen ekibi HKM Constanta karşısındaki ezici zaferiyle (34:25) şampiyonlar ligine katılmaya hak kazanan ilk Türk takımı oldu.

Zorlu bir mücadele gerektiren Şampiyonlar Ligi’nin parçası olmanın kendileri için büyük bir şans olduğunu söyleyen Beşiktaş menajeri Berk Karahan bunun ayrıca Türk hentbolu ve oyun stilini temsil için bir fırsat olduğunu belirtti. Kartallar yüksek uçar atasözüne gönderme yapan Karahan; “Özgüvenimiz tam” dedi.

Beşiktaş iki sezon önce EHF Kupası Grup Aşaması’nda otnadığı maçlarla göz doldurdu. Yeni sponsor MOGAZ’ın desteği sayesinde bu sezon Hırvat kanat oyuncusu Ivan Nincevic ve Şilili uluslararası yıldız Erwin Feuchtmann gibi bazı büyük isimleri kadrosuna kattı.

Bu iki oyuncunun da verdiği katkıyla Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma hayalini gerçeğe çeviren Beşiktaş önümüzdeki haftalarda FC Barcelona ve geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt gibi hentbolun dinamosu takımları evinde ağırlayacak.

Beşiktaş’ın diğer rakipleri olan KIF Kolding Kobenhavn, Alingsas HK ve Orlen Wisla Plock takımları da VELUX EHF Şampiyonlar Ligi kapsamında ilk defa İstanbul’a gelecek olan takımlar.

Berk Karahan; "Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Rakiplerimizin çok güçlü olduğunu ve Şampiyonlar Ligi’nde tecrübeli olduklarını biliyoruz ancak onlarla karşılaşmak için çok hevesliyiz. Sahada şartlar tüm takımlar için aynı, herkes 7 oyuncu ile oynuyor” dedi.

Takım kaptanı İbrahim Demir ise Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmenin kendilerine hentbolda yeni bir vizyon getireceğine emin. İbrahim Demir; Avrupa’nın en iyi takımları ile aynı grupta olmayı çok mutluyuz. Hedefimiz sonuna kadar hırsla, canımızı dişimize takarak mücadele etmektir. Bütün takım arkadaşlarım aynı duyguları paylaşıyor. Onbir yıl sonra, Türk hentbolu nihayet hak ettiği yere ulaşıyor” dedi.

Müfit Arın’a üç soru

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon için beklentileriniz nelerdir?
Müfit Arın: Şampiyonlar Ligi seviyemizi yükseltmek ve Avrupa tarzı hentbolu stilini adapte etmek için uygun bir platform. Bizim asıl amacımız takımın deneyimini arttırmaktır. Bu sezonun en zorlu grubunda oynayacağız. Barça şampiyonların takımı, Flensburg ise geçtiğimiz yılın şampiyonu. Danimarkalı Kolding ve Polonya’dan Wisla Plock Şampiyonlar Ligi’nin köşe taşlarıdır. İsveç şampiyonu Alingsas genç ve dinamik bir ekibe sahip. Misyonumuz kolay değil ama takım olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne katılmak siz ve kulübünüz için ne ifade ediyor?
Müfit Arın: Türk hentbolu ilerliyor ve Türk takımlarının kendilerini geliştirmeleri için daha büyük mücadelelere ihtiyacı var. Şimdi Avrupa’nın en iyi hentbolunun heyecanını tatmak için elimizde önemli bir fırsat var. Şampiyonlar Ligi’nde tek seferlik bir macera yaşamak istemiyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda da bu lige katılıp başarılı olmak.

Sizce VELUX EHF Final4’a hangi takımlar ulaşır, hangi takım şampiyon olur ve neden?
Müfit Arın: Benim her yarışmadan favorim Beşiktaş’tır ancak Şampiyonlar Ligi’nde favori takım olarak adlandırılmak için uzun bir yol kat etmemiz gerekir. Bence Final4 için en iyi adaylar Barcelona, ​​Kiel, Veszprem ve PSG. Kulüp yapıları ve hentbol için yaptıkları yatırımlar onları Köln’e taşıyacaktır.

Not: Haberin orijinal metnine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bakmadan Geçme