EHF Challenge Kupası finalinin detayı

Türk hentbolunda önemli bir adım Avrupa Kadınlar Challenge Kupası’nda atılacak. Rakip Rocasa Gran Canaria ACE.

FIRAT BEYDE / HENTBOLHABER.NET- Daha önce Muratpaşa Belediyesi SK’nın iki kez final oynadığı ama ülkemize kupayı getiremediği avrupa arenasında Kastamonu Belediyesi GSK, ilk kez kupayı Türkiye’ye getirmeye çalışacak.

Finalin ilk maçı bugün Haldun Alagaş Spor Salonu’nda oynanacak. Haldun Alagaş Spor Salonu daha önce EHF Kupası ve Challenge Kupası 2.Tur müsabakalarına ev sahipliği yapmıştı.  2814 seyirci kapasiteli spor salonun’nda Kastamonu Belediyesi GSK Türk hentbol severlerden destek bekleyecek.

Finalin rövanş ise 7 Mayıs 2016 tarihinde Saat:18.30’da Pabellon Insular Rita Hernandez Spor Salonu’nda oynanacak. 2400 seyircisi kapasitesi ile İspanyol Rocasa Gran Canaria ACE seyircisinin önüne avantajlı gitmek istiyor.

İspanya ligi devam ederken, Türkiye Kadınlar Süper Liginde normal sezon sona erdi, play-off müsabakaları oynanıyor. Kastamonu Belediyesi GSK normal sezonu 5. tamamladı. Play-OFF Çeyrek final maçında da Yenimahalle Belediyesi SK’ya elenerek ligi noktaladı. Rocasa Gran Canaria ACEise İspanya liginde zirvede yer alıyor.

Kastamonu Belediyesi GSK ile Rocasa Gran Canaria ACE ilk kez karşıya karşıya gelecekler. Avrupa Arenasında Kastamonu Belediyesi hiç bir İspanyol ekip ile karşı karşıya gelmezken, Rocasa Gran Canaria ACE’de Türk takımları ile Avrupa Arenasında hiç karşılaşmadı.

Kastamonu Belediyesi GSK’dan Serpil İskenderoğlu 51 gol ile gol kraliçeliğinde ilk sırada. Almudena Rodriguez Rodriguez, Rocasa Gran Canaria ACE takımının 37 gol ile en golü ismi.

Her iki takımın Avrupa Kupalarında son 10 karşılaşması ise şöyle;

Haber


//

Bakmadan Geçme